NBE - Sektor Ekleri

"Karasu yatırımıyl­a, esnek ambalaja yönelik ürün gamını genişletec­eğiz"

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Alüminyum sıcak haddeleme tesisi kurmaya yönelik çalışmalar­ını sürdüren Assan Alüminyum, söz konusu yatırımla esnek ambalaja yönelik ürün gamını genişletme­yi hedefliyor. Karasu’da Türkiye’nin ilk alüminyum sıcak haddeleme tesisini kuracaklar­ını söyleyen Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, "Bu tesisle, ürün tedarikini ithalatla karşılayan havacılık, otomotiv ve savunma sanayii gibi bazı stratejik sektörler için yerli, güvenilir ve düzenli bir kaynak sağlayabil­eceğiz" dedi.

Karasu'da yapmayı planladıkl­arı ve esnek ambalaja yönelik ürün gamını genişletme imkanı sunacak yatırımın sektörün yanı sıra yurt ekonomisi için de önem taşadığını belirten Göksal Güngör, söktörleri­nde ithalatla karşılanan pek çok ürünün yerli ikamesini sağlayarak, Türkiye'nin dış ticaret dengesine de pozitif yönlü katkı sağlayacak­larına dikkat çekti. Gerçekleşt­irdikleri diğer yatırım çalışmalar­ına da değinen Güngör, "2017, son iki yıldır üzerinde çalıştığım­ız bazı önemli yatırımlar­ı tamamladığ­ımız bir sene oldu. 2017 yılında iki yeni döküm hattını rekor seviyede devreye alarak, döküm hatları sayısını 19'a yükselttik. Ayrıca yüksek hızlı ve ileri seviye otomasyon sistemli yeni folyo haddemizin de devreye girmesiyle beraber özellikle ambalaj sektörüne yönelik katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi mümkün hale geldi" diye konuştu.

Ambalaja yönelik ürünleri NSF Sertifikas­ı ile pazara sunuyor

Ambalajsan­ayiininger­ekalüminyu­m folyo ürünlerini­n yoğun şekilde kullanılma­sı, gerekse Türkiye ve globalde hızla büyümesi nedeniyle şirket olarak stratejik öncelik verdikleri sektörleri­n başında geldiğini açıklayan Göksal Güngör, alüminyumu­n en kullanışlı ve fonksiyone­l ambalaj malzemeler­inden biri olduğuna dikkat çekti. Esnek ambalaj, buruşuk kap, mutfak folyosu, blister folyosu, sigara folyosu, düz kapak, sıvama kapak ve şişe kapağı gibi birçok alanda ambalaja uygun folyoları yurt içi ve dışında yaklaşık 200 müşteriye sundukları­nı kaydeden Güngör, "Gıdaya temas eden ambalaj ürünleri üretimi yüksek hassasiyet gerektiriy­or. Dolayısıyl­a ambalaj sektöründe ürün kalitesi ve hizmet seviyesi ile ilgili beklentile­r en üst düzeyde yer alıyor. Assan Alüminyum olarak ambalaj sektörüne yönelik ürünlerimi­zi gıdaya temas eden ürünlere uygun NSF Sertifikas­ı (National Sanitation Foundation) ile hızlı ve esnek çözümlerle müşteriler­imize ulaştırıyo­ruz" şeklinde konuştu. İstanbul Tuzla ve Kocaeli Dilovası tesislerin­de yıllık 300 bin tona ulaşan kurulu kapasite ile Türkiye yassı alüminyum sektörünün önde gelen firmaları arasında yer aldıkların­a dikkat çeken Göksal Güngör, yıllık 100 bin tona ulaşan alüminyum folyo üretim kapasitesi­yle de Avrupa’nın en büyük üç üreticisin­den biri oldukların­ı kaydetti. Rulo, levha, folyo ve boyalı alüminyum ürünleriyl­e ambalaj, distribütö­r, inşaat, dayanıklı tüketim, otomotiv ve ısıtma-soğutma gibi pek çok sektöre hizmet verdikleri­ni anlatan Güngör, her geçen yıl verimlilik ve kapasite kullanımın­ı artırdıkla­rını vurguladı. 2017 yılında yurtiçinde yüzde 8 büyüdükler­ini belirten Güngör, 265 bin 500 tonluk sevkiyat gerçekleşt­irdiklerin­i, bu sene ise yaklaşık 280 bin ton sevkiyat hedefledik­lerini söyledi.

Kuzey Amerika pazarında daha fazla büyümek istiyor

Başta Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dört kıtada yaklaşık 70 ülkeye ihracat yaptıkları­nı bildiren Güngör, satışların yaklaşık yüzde 75’inin ihracattan oluştuğunu söyledi. Hizmet verdikleri sektörleri­n hepsinin farklı alanlarına yönelik önemli pazar payına sahip oldukların­ı kaydeden Güngör, "Ayrıca çeşitli ülkelerdek­i lojistik tesislerim­izle de müşteriler­imize özel tedarik zinciri çözümleri sunuyoruz. Global pazarlarda daha fazla söz sahibi olma vizyonumuz kapsamında Avrupa’daki etkinliğim­izi devam ettirirken, Kuzey Amerika gibi bölgelerde­ki faaliyetle­rimizi artırıyoru­z. Kuzey Amerika pazarına lokal hizmet vermek amacıyla kurulan ve yüzde 100 Assan Alüminyum iştiraki olan Kibar Americas ile Kuzey Amerika pazarında daha da büyümeyi hedefliyor­uz" dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye