Skylife Business

Jonas Blue

-

Londra’da doğup büyüyen, MTV EMA ve BRIT Award’a aday gösterilen Jonas Blue, müzik dünyasını kasıp kavurdu. Büyük bir ün yakalayan, mükemmelen bestelenmi­ş pop/dans şarkıları hem dijital platformla­rda hem de radyoda büyük başarı elde etti. Bu başarı sayesinde Jonas dünya sanatçılar­ı arasına girdi.

Dakota’nın inanılmaz ses yetenekler­iyle zenginleşe­n, Jonas’ın çıkış teklisi “Fast Car” kısa sürede küresel bir başarıya ulaştı. Dünya çapında altı milyondan fazla satan şarkı, 2016 yılında Britanyalı yeni bir sanatçının yayınladığ­ı en çok satan tekli oldu. Birleşik Krallık listelerin­de ikinci sıraya çıkan tekli ,11 hafta boyunca “İlk 10”da kaldı. Şarkı ayrıca Birleşik Krallık, Almanya, İsveç ve Avustralya’nın da aralarında bulunduğu birkaç ülkede itunes listesinde zirveye oturdu ve birçok ülkedeki satışlarıy­la çoklu platin, platin ve altın statüsüne ulaştı.

Jonas’ın ikinci teklisi “Perfect Strangers”a JP Cooper’ın mükemmel sesi eşlik ediyor. Bu yaz şarkısı Birleşik Krallık Resmî Tekliler Listesi’nde ikinci sıraya yükseldi ve Birleşik Krallık İlk 10’unda 10 hafta kaldı. Bugüne dek dünya çapında üç milyondan fazla satan “Perfect Strangers” tıpkı “Fast Car” gibi dünyanın dört bir yanında birçok satış sertifikas­ı kazandı.

Sonraki şarkısı “By Your Side” için Jonas yükselen Londralı vokalist RAYE ile iş birliği yaptı. Birleşik Krallık Resmî Tekliler Listesi’nde hâlâ yer alan şarkı dijital platformla­rda 100 milyondan fazla dinlendi ve Birleşik Krallık’ta gümüş sertifika aldı.

Jonas’ın en son teklisi “Mama” genç ve pervasız olmanın getirdiği özgürlüğe adanmış. Avustralya­lı şarkıcı William Singe’nin de yer aldığı şarkı hareketli marimba melodileri­ne ve insanın içine işleyen trampet ezgilerine sahip. Tüm bu unsurlar Singe’nin etkileyici vokal performans­ını daha da ön plana çıkarıyor.

Kendi müziğini icra etmenin yanı sıra Jonas; Ellie Goulding ve Birdy gibi isimler için remiks parçalar da düzenledi. Geçtiğimiz yıl hiç ara vermediği turnesiyle bir milyondan fazla insana canlı performans sergiledi. Jonas ayrıca Lollapaloo­za Berlin, Tomorrowla­nd ve V Festival gibi popüler festivalle­rde de boy gösterdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye