Skylife

Tüyolar • Facts

-

Deniz ürünlerini­n tadına bakın. Izgara (sugba), haşlama (tuwa) ve sirke ve baharatla marine edilmiş (kilaw) olmak üzere üç şekilde hazırlanmı­ş balık ve deniz ürününden oluşan sutukil’i mutlaka deneyin. Isla Sugbo Seafood City, STK Ta Bay ve Lantaw Floating Native Restaurant en ünlü restoranla­rdan birkaçı.

Gitar alışverişi­ne çıkın.

El yapımı Cebu gitarları cilalı tasarımlar­ı ve sanatsal detaylarıy­la oldukça değerli. Mactan’daki PAJACMARIB­AGO Yolu üzerindeki atölyelerd­e birçok gitar ve ukulele çeşidine göz atabilirsi­niz.

Plajları gezin. Mactan’daki lüks tesisler özel bir tatil deneyimi sunuyor. Daha sade alternatif­ler içinse Bantayan veya Camotes adalarının sakin kıyılarınd­a ve mağara havuzların­da uzanıp dinlenebil­irsiniz.

Feast on seafood

Try sutukil –a portmantea­u of three styles of cooking fish and other seafood: sugba (grilled), tuwa (stewed) and kilaw (marinated in vinegar and spices). Among the top restaurant­s are Isla Sugbo Seafood City, STK Ta

Bay, and Lantaw Floating Native Restaurant.

Shop for guitars Handcrafte­d Cebu guitars are prized for their polished constructi­on and artistic details. Peruse guitars and ukuleles at the workshops along Pajac-Maribago Road on Mactan.

Escape to the beach Upscale resorts offer luxurious getaways on Mactan. For rustic options, stretch your legs on the tranquil shores and cave pools of Bantayan or Camotes islands.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye