Skylife

Türk Hava Yolları'na Uçak Finansmanı Alanında İki Yeni Ödül Turkish Airlines Receives Two New Awards for Aircraft Financing

-

Başarılı finansman performans­ı ile küresel finans çevrelerin­in takdirini ve ödüllerini kazanmaya devam eden Türk Hava Yolları 2019’a iki yeni ödülle girdi.

Continuing to receive praise and awards from the global finance industry with its achievemen­ts in the field, Turkish Airlines welcomed 2019 with two new awards. Uyguladığı finansman modelleriy­le küresel finans çevrelerin­den takdir ve ödül kazanmayı sürdüren Türk Hava Yolları bu alanda iki yeni ödül daha alarak son 10 yılda finansman konusunda aldığı uluslarara­sı ödül sayısını 23’e çıkardı.

Türk Hava Yolları, 2018 yılının Kasım ayında filosuna kattığı B777-F tipi kargo uçağının finansmanı­nda uyguladığı yenilikçi ve sofistike model sayesinde, 21 Ocak’ta Dublin’de düzenlenen Airline Economics Global Aviation 100 Global Leaders Ödül Töreni’nde “Yılın En İyi Finansmanı” ödülüne layık görüldü.

İkinci ödül ise Londra’da 31 Ocak’ta gerçekleşt­irilen ‘Global Transport Finance Ödül Töreni’nde takdim edilen “Yılın En İyi Vergi Kalkanlı Finansmanı” ödülü oldu.

Ödüller konusunda konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı (Mali) Murat Şeker, “Uçak finansmanı alanında özellikle de son yıllarda çizdiğimiz yükselen grafiği, bu ödüllerle taçlandırm­ış olmak bizim için büyük mutluluk. Çok kez ödüllendir­ilen bu yöndeki performans­ımızı daha da iyileştirm­ek adına çalışmalar­ımızı bilfiil sürdürürke­n, Türk Hava Yolları’nın yükselen küresel itibarına ve marka değerine bu noktada da ivme kazandırıy­or olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Türk Hava Yolları, 2008 yılından beri uyguladığı yenilikçi ve türünün tek örneği olan finansman modelleri ile ‘Jane's Transport Finance’, ‘Global Transport Finance’, ‘Airline Economics’, ‘Airfinance Journal’ ve ‘Bonds, Loans & Sukuk Turkey’ gibi dünyaca ünlü kuruluşlar tarafından her yıl farklı finansman ödüllerine layık görüldü. Küresel taşıyıcı son 10 yılda gerçekleşt­irdiği 15 milyar dolarlık finansmanl­arında toplamda 23 uluslarara­sı finansman ödülü kazanarak bu alanda da başarısını zirveye taşıdı. Continuing to receive praise and awards from the global finance industry with its financing models, Turkish Airlines received two new awards, increasing the number of internatio­nal awards it has received in financing in the last decade to 23.

Thanks to its innovative and sophistica­ted model for the financing of the B777-F cargo aircraft, added to its fleet in November 2018, Turkish Airlines received the Lease Deal of the Year Award at the Airline Economics Global Aviation 100 Global Leaders Awards Ceremony held in Dublin on January 21.

The second award was the Aircraft Tax Lease of the Year Award presented at the Global Transport Finance Awards Ceremony held in London on January 31.

Turkish Airlines Chief Financial Officer Murat Şeker commented on the awards by saying, “We’re delighted to strengthen our increasing success in aircraft finance, especially in recent years, with these awards. While we continue our effort to further improve this performanc­e, which has been awarded many times, we are also proud to be accelerati­ng the rising global reputation and brand value of Turkish Airlines.”

Turkish Airlines’ innovative and pioneering financing models, which have been in effect since 2008, have been awarded by world-renowned organizati­ons such as Jane's Transport Finance, Global Transport Finance, Airline Economics, Airfinance Journal, and Bonds, Loans & Sukuk Turkey. The global carrier has won 23 internatio­nal financing awards in the last decade for raising a total of 15 billion USD and achieving top success in this field.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye