Skylife

Türk Hava Yolları’nın Çanakkale Uçuşları Başladı

Turkish Airlines Began to Operate Flights to Çanakkale

-

Türk Hava Yolları, yurt içindeki 51'inci uçuş noktası Çanakkale’ye 15 Mart tarihi itibarıyla sefer düzenlemey­e başladı.

Turkish Airlines began to operate flights to Çanakkale, its 51st domestic destinatio­n, on March 15.

Türk Hava Yolları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 104'üncü yıl dönümü arifesinde, Türk ve dünya tarihinde önemli bir yeri olan Çanakkale’ye sefer düzenlemey­e başladı.

Bu ilk uçuş 15 Mart tarihinde TK 2586 sefer sayılı ve Çanakkale isimli uçakla gerçekleşt­irildi ve bu sırada Gelibolu üzerinde atılan zafer turunun görüntüler­i millî bayrak taşıyıcını­n YouTube kanalında yayınlandı.

Çanakkale Şehitliği, Truva Atı, Aynalı Çarşı, Kent Müzesi ve Saat Kulesi gibi dünyaca bilinen tarihî mekânlara ve değerlere sahip şehir, Türkiye’nin önemli turizm noktaların­dan biri.

Hat açılışı programınd­a açıklamala­rda bulunan Türk Hava Yolları Satış Başkanı (Yurt İçi) Emre Menevşe, "Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ile hayata geçen İstanbul Havalimanı ile birlikte Türk havacılığı­nda ve turizm sektöründe yeni bir dönem başladı. Bayrak taşıyıcı havayolu olarak çok daha büyük başarılara imza atacağız inşallah. Ayrıca tarihimiz için de büyük önem arz eden Çanakkalem­izi, zaferinin yıl dönümünde, İstanbul’a ve dünyaya bağlamanın gururunu yaşıyoruz." dedi. Before the 104th Anniversar­y of the Victory of Çanakkale and the Commemorat­ion of Martyrs on March 18, Turkish Airlines began to operate flights to Çanakkale which holds a dear place in Turkish and world history.

The first flight (TK2586) was operated with the aircraft

Çanakkale and included a victory flight over Gallipoli which was broadcast on the national flag carrier’s YouTube channel.

Home to world-renowned historic landmarks such as Çanakkale Martyrs Monument, the Trojan Horse, the Mirrored Bazaar, City Museum, and the Clock Tower, Çanakkale is one of the most important destinatio­ns in Turkey.

Turkish Airlines Co. SVP, Sales (Domestic) Emre Menevşe gave a speech at the opening ceremony and said, “A new era began in Turkish aviation and tourism with the opening of Istanbul New Airport which was realized thanks to the vision of President H.E. Recep Tayyip Erdoğan. I hope that we will achieve even greater success as the national flag carrier. We’re also proud to connect Çanakkale, which has great significan­ce in our history, to Istanbul and the world on the anniversar­y of its victory.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye