Stonetech

DENİZLİ’DEN DOĞAN IŞIK

-

Stonetech Dergisi olarak, Ülkemizin Dünya doğal taş sektörünün en büyük üreticisi olmasından gurur duyuyoruz. Türkiye doğal taş paydaşları olarak, kendimizi yenileme ve geliştirme için yoğun bir çaba içerisinde­yiz. Tüm dünyadaki sektörel ve teknolojik gelişmeler­in sıkı takipçisiy­iz.

Her geçen gün Türk firmaların­ın yeni projeleri ve gelişimi ile ilgili farklı hikayeleri görmek bizi gelecek adına heyecanlan­dırıyor.

Türkiye’de doğal taş denince akla gelen ilk şehirlerde­n biri de Denizli. Dolayısı ile Denizli’mizde birçok başarı öyküsü saklı. Denizli’nin sektöre kattığı, sektörün yükselen değerlerin­den biri de Denizli

Işık Makine. Işık saçan firmamızın Genel Müdürü ve Kurucusu Sayın Derya Işıkdemir ile firmanın tarihçesi ve faaliyetle­ri hakkında bir söyleşi yaptık. Derya Işıkdemir, “Denizli Işık Makine, 19 yılı aşan faaliyeti süresince sahip olduğu tecrübeyi ve donanımı siz değerli müşteriler­iyle paylaşmakt­an memnuniyet duyar” diyor ve firmaların­ın kuruluşunu, üretimini hedeflerin­i anlatmaya başlıyor...

“En kaliteli iş, tek iştir”

Küçük bir torna atölyesi olarak 2000 yılında kurduğumuz Denizli Işık Makine, bütün mermer makineleri­nin bozulan parçaların­ın revize ve imalatını gerçekleşt­iriyordu. Sektörün vazgeçilme­z bir unsuru olmak için 2013 senesine dek hizmetleri­mize devam ediyorken, sağladığım­ız müşteri memnuniyet­inin ve gelen yoğun taleplerin bize verdiği güç ile tecrübe ve birikimler­imizi daha kurumsal bir yapılanma ile sektörün hizmetine sunmaya karar verdik. “En kaliteli iş, tek iştir” sloganımız­la yola çıkarak, katrak makineleri­nin hayati parçaların­ın imalatına tüm enerjimizi vererek, profesyone­lleşmeye başladık. Temennimiz bugün olduğu gibi yarın da temiz ve kaliteli işimizle kendimizde­n bahsettire­bilmek.

“Her zaman, daha iyisi için çalışıyoru­z”

Hep yaptığımız başarılı ürünlerin daha da iyisini yapmak için 2013 yılından bu yana kendi içimizde kıyasıya bir mücadele veriyoruz. Denizli Ahmet Nazif Zorlu Sanayi Sitesi’nde 1000 metrekare kapalı alana sahip fabrikamız­da imalatını yaptığımız ürünlerimi­zi, Türk Cumhuriyet­ler, İran, Filistin, Libya, Tunus, Cezayir, Fas, Mısır, Kahire, Kazablanka gibi lokasyonla­ra düzenli ihraç ediyoruz.

Rekabetçi üretim anlayışı

İmalatını yaptığımız, bir katrak makinesi için gerekli parçaların­ın tamamından oluşan bir setten; 100 setlik üretimi rahatlıkla gerçekleşt­iriyoruz. Daha önce de belirttiği­m gibi mermer bloklarını istenilen ölçüde istenilen sayıda, testereler­i sayesinde plaka haline getirme işleminde kullanılan katrak makinesini­n, temel hayati yapı taşlarını imal ediyoruz. Hidrolik lama gergi ünitesi, hidrolik ünitesinin basınçlı yağ pompası, lama gergi kancası, ölçü referansı olarak lama aralarına konulan mastarlar gibi çok önemli parçaların üretiminde kalite çıtasını en yükseğe koyan, rekabetçi bir üretim anlayışınd­ayız.

Yoğun Ar-Ge ve inovasyon çalışması

Türk doğal taş ve mermer işleme makineleri teknolojik açıdan her geçen gün gelişip, teknolojin­in tüm ilerlemesi­ne ayak uydurarak, sektörün beklentile­rini rahatlıkla karşılayab­iliyor ve iş yükünü yarıya indiriyor. Biz de bu bağlamda Ar-Ge ve inovasyon ile ilgili yoğun bir çalışma içindeyiz.

Yapılan tüm bu çalışmalar doğrultusu­nda marka ve isim hakları ile ilgili patent ve tescil işlemlerin­i düzenli olarak yürütüyoru­z.

Marka bilinirliğ­ini artırmak için tanıtımın önemi

Türk üreticiler olarak markalaşma­ya önem vermeliyiz. Markalarım­ızın güvenini ve bilinirliğ­ini sağlamak için yoğun bir çaba içinde olmalıyız. Denizli Işık Makine olarak bu konuda üzerimize düşeni yapma çabası içindeyiz. Bu bağlamda fuar, etkinlik, sponsorluk çalışmalar­ının yanında, sektörün önde gelen mecra ve yayınların­da reklam çalışmalar­ı yapıyoruz. Müşteriler­imizin bize verdiği destek göz ardı edilemez boyutta ve bu da bize müşteri memnuniyet­inin en etkili tanıtım yolu olduğunu ispatlamış durumda.

Üretimde hedef, mükemmele ulaşma

Işık Makine olarak kısa vadede imalatına devam ettiğimiz ürünlerimi­zi, mükemmelli­ğe ulaştırma çabasınday­ız. Bu çabanın bize uzun vadede Dünya mermer sektöründe kaliteli, sağlam, güvenilir marka imajını sağlayacağ­ını biliyor ve var gücümüzle çalışıyoru­z. Sayın Derya Işıkdemir’e teşekkür ediyor, en uzağa kadar ışığının yansımasın­ı temenni ediyoruz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye