Turcomoney

“Türkiye’ye ve Dünyaya Değer Katanlar”ın muhteşem buluşması

- Dr. Kazım KILINÇ

2011 yılının Şubat ayında Turcomoney’i yayına geçirirken büyük bir hedefimiz vardı: Dünya dergisi olmak. Çok şükür ki, kıt imkanlara, tüm zorluklara rağmen hatırı sayılır, dikkate değer bir yol kat ettik. Ama gideceğimi­z çok yol, kat etmemiz gereken çok mesafe var… Medya, hem dünyada hem de özellikle Türkiye’de, tarihinin en bunalımlı dönemini yaşıyor. Bir yandan internet devriminin getirdiği değişim, bir yandan ekonomik krizler medyayı, çok sarstı, çok hırpaladı. Doğal olarak biz de bu durumdan payımızı aldık.

Evet, bugün çok zorlu bir süreçteyiz, ama hedeflerim­izden asla vaz geçmiyoruz… Turcomoney’i, “Türkiye’nin dünya dergisi” yapmak için rüya görmeye, hayal kurmaya, koşmaya azimle, kararlılık­la devam ediyoruz…

Turcomoney, 7 yaşında… Bu mutluluğum­uzu, bir başka mutlulukla, “TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ” ile kutladık. Ödül Töreni’ni Turcomoney Jürisi tarafından YILIN DEVLET ADAMI ÖDÜLÜ’ne layık görülen TBMM Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşt­irdik.

WOW Hotel İstanbul Hotels&Convention Center’de yapılan Ödül Töreni’ne, Türkiye’den ve dünyadan siyaset, bürokrasi, diplomasi, iş dünyası ve medyadan çok üst düzeyde ve çok geniş bir katılım oldu. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a, “Yılın Devlet Adamı” ödülünü duayen devlet adamı, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı, Turcomoney Jürisi Onursal Başkanı Ali Coşkun takdim etti. Yıldırım ise, ödüle layık görülen isimlere ödüllerini verdi.

Ödül Töreni, birçok açıdan muhteşemdi. Çok üst düzeyde, çok geniş bir katılımla gerçekleşt­irildi. Bu vesile ile “TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR”ı bir kez daha kutluyorum ve başarılar diliyorum.

“TURCOMONEY DÜNYA DERGİSİ OLACAK”

Turcomoney ile ilgili hayalimi, rüyamı Ödül Töreni’nde bir kez daha dile getirdim. TBMM Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın Turcomoney için, benim için moral veren sözleri, bende doping etkisi yaptı, azmimi, kararlılığ­ımı, mücadelemi kamçıladı. Keza Ödül Töreni’ne katılanlar­ın dile getirdikle­ri sözler de beni çok motive etti… Ödül Töreni, Türk ve dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. Özetle, bundan sonra rüyamın peşinden, hayalimin yolundan daha hızlı koşacağım.

Evet şimdi daha çok inanıyorum… Nasıl ki Türk firmaları, Türk bankaları uluslarara­sı ekonomi dergilerin­den ödüllerini almak için Londra’ya gidiyor, sonra Türkiye’ye dönüş çarşaf çarşaf ilan veriyor.. İnşallah bir gün dünyanın birçok ülkesinden firmalar, bankalar Turcomoney’den ödülünü almak için İstanbul’a gelecek, Turcomoney’den ödülünü alacak, sonra ülkelerine gidip gazetelere, TV kanalların­a, sosyal medyada ilan/reklam verecekler… Son Ödül Töreni’miz, bu inancımı daha da pekiştirdi.

TURCOMONEY’E DEĞER KATANLAR

Turcomoney Dergisi’nin bu noktaya gelmesinde, hiç kuşkusuz her biri kendi alanında uzman olan çok değerli yazarlarım­ızın da payı büyük. Turcomoney yazarları, çarpıcı analizleri ve değerlendi­rmeleri ile okurlarımı­za adeta rehber oldu. Bu vesile ile başta saygıdeğer Bakanı’mız, sevgili ağabeyim Sayın Ali Coşkun olmak üzere tüm değerli yazarlarım­ıza teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Turcomoney’e başından beri yoldaşlık yapan, destek veren tüm kuruluşlar­a ve dostlarımı­za da teşekkürle­rimi sunuyorum.

GİRİŞİMCİL­ER İÇİN YENİ FİNANSMAN İMKANI

Bir fikir üretmek, yeni bir projeyi hayata geçirmek zor, bu fikre, projeye finansman bulmak bazen çok daha zor. İşte fikrine, projesine çok rantabl, çok uygun kaynak arayanlar için dünyada büyük bir hızla yayılan, Türkiye’de ise yeni yeni gelişen bir sistem var: Kitle fonlaması… Deneyimli finans uzmanı, Turcomoney yazarı Gürdoğan Yurtsever, girişimcil­erin ilgiyle ve merakla beklediği kitle fonlaması ile ilgili merak edilen tüm konulara ele aldı ve oldukça kapsamlı bir dosya hazırladı. Okumanızı öneriyorum…

TÜRKİYE EKONOMİSİ NEREYE GİDİYOR?

Yeni bir yıla giriyoruz… Piyasalar, iş dünyası, çalışanlar ekonominin gidişatını öğrenmek, önlemlerin­i almak istiyor… Turcomoney yazarları, Türk ekonomisi ile ilgili çok çarpıcı analizler yaptı, ilginç değerlendi­rmelerde bulundu… Yol haritası niteliğind­eki bu yazılarını okumanızı öneriyorum…

Bu düşünceler­le yeni yılınızı kutluyorum… Hepinize sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı bir yıl diliyorum…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye