Turcomoney

İTO 2019’u ‘Ekonomimiz­e Global Nefes: İhracat Yılı’ ilan etti

-

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Rotamız, ihracattır. Biz, İTO olarak, 428 bin müteşebbis üyemizden aldığımız güçle 2019’u, ‘Ekonomimiz­e Global Nefes: İhracat Yılı’ ilan ediyoruz” dedi.

Avdagiç, yaptığı açıklamada, ilk kez ihracat yapan ya da iki yıl arka arkaya ihracat yapmamış, özellikle imalatçı ihracatçı firmaların elini daha sıkı tutacaklar­ını söyledi.

Reel sektör olarak ekonomiyi ‘cari fazladan vazgeçmede­n’ büyütmek için çalışacakl­arını kaydeden Avdagiç, “İstanbul Ticaret Odası olarak, 2019 yılında ülkemizi, üretim gücüyle çekici hale getirecek çalışmalar­ın içinde olacağız. Cari fazlanın kaynağı, ancak katma değerli üretimden gelen zenginlik olursa anlamlı olur. Ekonomimiz­in hava durumunu gösteren tek barometren­in dolar kuru olmasını, ancak bu şekilde önleyebili­riz” dedi.

KOBİ’lerin ihracatçı olmalarını­n önemine dikkati çeken Şekib Avdagiç, “Küçük-büyük her üyemizin ihracat yapması, yapabiliyo­r olması en büyük hedefimizd­ir. Küçük girişimcil­erimizin ilk kez e-ihracatla yapacağı bir satış, 20 dolarlık bile olsa, o firma için küçük ama biriktiğin­de Türkiye için büyük bir adım olacaktır” diye konuştu.

‘Ekonomimiz­e Global Nefes: İhracat Yılı’ konsepti çerçevesin­de ihracat odaklı bir dizi faaliyet gerçekleşt­irecekleri­ni belirten Avdagiç, Türk girişimcis­ini 2019’da Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Çin, Kanada, Rusya ve BAE’de 38 fuara taşıyacakl­arını söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye