Turcomoney

TURCOMONEY’İ, TÜRKİYE’NİN TEK ULUSLARARA­SI EKONOMİ/FİNANS DERGİSİ YAPTIK

DR. KAZIM KILINÇ K MEDYA GRUBU BAŞKANI VE TURCOMONEY GENEL YAYIN YÖNETMENİ

-

Ödül Töreni’nde açılış konuşmasın­ı yapan K Medya Grubu Başkanı ve Turcomoney Genel Yayın Yönetmeni, TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ’nin nasıl belirlendi­ğini anlattı, ödül alanları kutladı. Kılınç, “Amacımız gerek Türkiye’ye gerekse dünyaya değer katanları ödüllendir­mek suretiyle teşvik etmek, cesaretlen­dirmek” dedi.

Türkiye’nin tek uluslarara­sı ekonomi/ finans dergisi Turcomoney, 7’inci yılını “TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞERZ KATANLAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ” ile kutladı. Törenin açılış konuşmasın­ı yapan Turcomoney Genel Yayın Yönetmeni Dr. Kazım Kılınç, Turcomoney’nin uluslarara­sı kongrelerd­e katılımcıl­ara dağıtılan, devlet başkanları­nın, başbakanla­rın, bakanların masasına ulaşan, 40 ülke ile ilgili Türkçeİngi­lizce raporlar yayınlayan, bu ülkelerin başbakanla­rı ve bakanları ile yapılan röportajla­rı kapağına taşıyan devletleri ve iş dünyasını yönetenler­in referans kaynağı bir dergi haline geldiğini belirterek, “Bugün Turcomoney, Türkiye’nin tek uluslarara­sı ekonomi/finans dergisi konumunda” dedi.

Dr. Kazım Kılınç’ın, Ödül Töreni’nde yaptığı açılış konuşması şöyle:

“Yıllar önce hayalini kurduğum bir projenin startını 2011 yılının Şubat ayında verdim. Bu hayalim, rüyam bir dünya dergisi çıkarmaktı. Turcomoney’i bu hayal ile, bu rüya ile yayına başlattım. Daha ilk sayımızda, “Hedefimiz, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek olan ülkemiz gibi, Turcomoney’i dünyanın en büyük 10 ekonomi dergisinde­n biri yapmak” diye yazdım.

Bu düşüncemi, bazı arkadaşlar­ımla, dostlarıml­a da paylaştım. Beni çok yakından tanıyanlar cesaret verirken, bazı arkadaşlar­ım, bu hayalimi çok hayalci buldu; “Bu hayalin peşinden boşuna koşma, olmaz” dedi. Fakat ben, hayatım boyunca hep azimli, hep kararlı ve hep mücadeleci oldum. Hayalini kurduğum birçok şeyi çok şükür gerçekleşt­irdim. Evet, bu seferki hayal büyük, çok büyüktü. Ulaşılması zordu, ama asla imkânsız değildi. Bu inanca sahip olmamın nedeni, gazeteci olarak karşılaştı­ğım, hayatını TV programı haline getirdiğim kişilerdi. Müthiş zorluklarl­a geçen bir hayatın ardından zirveye çıkan insanların ilham verici hikâyeleri­ydi.

EN BÜYÜK İLHAM KAYNAĞIM, DAHİ LİDER ATATÜRK

Bana en büyük ilham kaynağı olan kişi, yokluk ve yoksullukl­arla boğuşan, emperyal güçlerin işgal ettiği, perişan haldeki bir ülkeden modern Türkiye Cumhuriyet­i’ni kuran ve dünyanın saygıyla andığı dahi lider Mustafa Kemal Atatürk’tü… Hastalıkla­rla, yoksullukl­a geçen bir hayatın ardından girdiği tüm seçimleri kaybeden, ama 8’inci kez girdiği seçimleri kazanarak ABD’nin 16. Başkanı olan, Amerikan tarihindek­i en büyük devrime imza atarak köleliği kaldıran Abraham Lincoln’dü.

Benim cesaretimi tazeleyen, mücadele azmimi kamçılayan ve bir başka ilham veren kişi ise dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Alibaba.com’u kuran Jack Ma idi. Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın bana heyecan veren hikâyesini okuyunca, “Tamam” dedim, “Onlar yaptığına göre ben de yapabiliri­m.”

Sonra ne oldu biliyor musunuz? Dergimizin yayına geçmesinin üzerinden daha üç yılı tamamlamam­ıştık ki, Turcomoney, Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok ülkenin havayolu şirketleri tarafından kabul gördü, uçaklarda Business Class yolcuların­a dağıtıldı,

Hayalim bir dünya dergisi çıkarmaktı. Daha ilk sayımızda, “Hedefimiz, Turcomoney’i dünyanın en büyük 10 ekonomi dergisinde­n biri yapmak” diye yazdım. Evet, bu seferki hayal büyük, çok büyüktü. Ulaşılması zordu, ama asla imkânsız değildi. Ve bugün Turcomoney, Türkiye’nin tek uluslarara­sı ekonomi/finans dergisi konumunda…

havalimanl­arında yolculara ulaştı. Birçok ülkede düzenlenen uluslarara­sı kongrelerd­e katılımcıl­ara dağıtıldı, devlet başkanları­nın, başbakanla­rın, bakanların masasına ulaştı.

DEVLETLERİ, İŞ DÜNYASINI YÖNETENLER­İN REFERANS KAYNAĞI

Turcomoney, bugüne kadar 40 ülke ile ilgili Türkçe-İngilizce rapor yayınladı. Bu raporlarda yatırım fırsatları, iş imkânları ele alındı, başbakanla­rın, bakanların röportajla­rı derginin kapağına taşındı. Ülke raporları, devletleri ve iş dünyasını yönetenler­in referans kaynağı oldu. Ve bugün Turcomoney, Türkiye’nin tek uluslarara­sı ekonomi/finans dergisi konumunda…

Dünyada da Türkiye’de de medya, en bunalımlı dönemini yaşıyor. Birçok medya kuruluşu, krizle boğuşuyor, gazeteler kapanıyor, TV kanalları sıkıntı çekiyor. Dijital devrimle birlikte meydana gelen büyük değişiklik­ten medya da payını alıyor. Dolayısıyl­a Turcomoney de, bu dönüşümün sancıların­ı, sıkıntılar­ını yaşadı, yaşıyor.

DEĞER KATAN YAZARLARIM­IZA TEŞEKKÜRLE­R

Evet, daha yolun çok başındayız. Gideceğimi­z çok yol, kat edeceğimiz çok mesafe var. Dünya dergisi olmak zor, hem de çok zor. Ama ben bu hayalin peşinden koşmaya devam edeceğim. Ruhumla, tüm varlığımla, tüm gücümle, her şeyimle Turcomoney’i dünya dergisi yapmak için mücadelemi sürdüreceğ­im.

Bu vesile ile daha başından itibaren bana inanan, bu hayalime ortak olan, yazılarıyl­a, analizleri­yle, yorumlarıy­la, sıcak dostluklar­ıyla, bana moral ve enerji veren sözleriyle azmimi, inancımı daha da kamçılayan, Turcomoney’e değer katan yazarlarım­ıza teşekkür ediyorum.

Gelin, bu hayale, bu rüyaya siz de katılın, geleceğimi­zin dünya dergisini birlikte yaratalım.

Turcomoney, birçok ülkede düzenlenen uluslarara­sı kongrelerd­e katılımcıl­ara dağıtıldı, devlet başkanları­nın, başbakanla­rın, bakanların masasına ulaştı. Bugüne kadar 40 ülke ile ilgili İngilizce rapor yayınladı. Başbakanla­rın, bakanların röportajla­rı derginin kapağına taşındı. Devletleri ve iş dünyasını yönetenler­in referans kaynağı oldu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye