Turcomoney

TURCOMONEY ÖDÜLÜ, BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

KALE GRUBU YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ OSMAN OKYAY

- KALE GRUBU

Adı, “Türkiye’ye ve Dünyaya Değer Katanlar” olan bir ödüle layık görülmekte­n dolayı çok mutluyum. Çünkü bir parçası olmaktan gurur duyduğum Kale Grubu, yaşadığı topluma değer katmakla ilgili derdi olan bir topluluk. Kurucumuz ve Onursal Başkanımız rahmetli İbrahim Bodur’un bundan 61 yıl önce Çanakkale’nin Çan ilçesinde ektiği tohum, dünyanın dört bir yanı için değer üreten koca bir çınara dönüştü. Ve İbrahim Bodur ile ona inananlar başarabild­iği için Anadolu’da sanayileşm­eye olan inanç kök salabildi.

Rahmetli babam İbrahim Bodur, “Her işin evvelinde, sonunda ve merkezinde insan vardır. İnsanları ve onlarla paylaşmayı seviniz” derdi. Bu anlayış, ilk günden bu yana grubumuzun varoluş sebebi, hayat felsefesi oldu. Yaptığımız her işte Çanakkale ruhuyla davrandık.

“Ticaret bireyleri, sanayi toplumları zenginleşt­irir” sözleri yolumuzu tayin etti. Kolay kazanca hiç tevessül etmedik; tutkumuz daima sanayi, odağımız her zaman insan oldu.

KALE GRUBU, YAPI ÜRÜNLERİ VE SAVUNMA SANAYİ ÜZERİNDE BÜYÜYOR

Kale Grubu bugün, yapı ürünleri ve havacılık ve savunma sanayii olmak üzere iki ana alan üzerinde büyüyor. 1957 yılında seramik üretimiyle başladığım­ız sanayi yolculuğu bizi yapı ürünlerind­e dünyanın en önemli üreticiler­inden biri haline getirdi. 1980’lerin ikinci yarısında Stinger Füze Konsorsiyu­mu’na dahil olarak girdiğimiz havacılık ve savunma sanayiinde ise, önde gelen projelerin pek çoğuna dahil olduk. Bugün geldiğimiz noktada bir yandan önemli yerli ve milli projeleri yürütürken, diğer yandan küresel savunma ve sivil havacılık projelerin­in paydaşları arasında bulunuyoru­z.

Bu projelerde­n kısaca söz etmek istiyorum...

• Boeing, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Pratt& Whitney vs. gibi dünyanın en büyük sivil ve askeri şirketleri­nin direkt alt yüklenicis­iyiz.

• 2013 yılında dünya motor devi Pratt&Whitney ile İzmir’de ortak bir fabrika kurduk.

• Dünyanın en kapsamlı savunma sanayii projelerin­den biri olan F-35’e 400’den fazla kritik parça üreterek destek veriyoruz.

• Ve şirketleri­miz, dünyanın önemli sivil uçakları için önemli parçalar üretiyor.

SİLAHLI KUVVETLERİ­MİZ İÇİN ÜRETİM YAPIYORUZ

Savunma ve havacılıkt­a yerli ve milli işlerimize gelince...

• Silahlı kuvvetleri­miz için fırlatma rampaları, füze sistemleri ve otomatik bomba atarlar geliştirip, üretiyoruz.

• Türkiye’nin ilk milli piyade tüfeği MPT 76’yı MKE ile birlikte geliştirip silahlı kuvvetleri­mizin hizmetine verdik. Başka hafif silahlar konusunda da yine tasarım ve üretim faaliyetle­rimiz devam ediyor.

• Yine devletimiz için ülkemizin ilk turbo jet motorunun tasarım ve geliştirme­sini yapıp teslim aşamasına getirdik.

• Bugün gündemimiz­de, İngiliz ortağımız Rolls-Royce ile birlikte ülkemizin milli muharip uçağının motorunu geliştirme ve üretme projesi var. Bu konuda görüşmeler­imiz sürüyor.

• Bugüne kadar taktik insansız hava araçlarınd­an, ileri robot sistemleri­ne kadar pek çok girişimin destekçisi olduk.

BU ÖDÜL İÇİN KAZIM KILINÇ BEY’E VE TURCOMONEY EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yaptığımız her işte iki şeyi esas alıyoruz: Geçmişe hak ettiği değeri verirken, yaşadığımı­z güne değer katmayı başarabilm­ek. Her birimiz için geleceği daha değerli kılmanın tek yolunun bu olduğuna yürekten inanıyoruz. Ve bu anlayışla, “Kolay olanı herkes yapar” deyip daima zor olana talip oluyoruz. Bu nedenle bu kıymetli ödül için K Medya Başkanı Kazım Kılınç Bey’e ve Turcomoney ekibine çok teşekkür ediyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyor­um…

Yaptığı milyarlarc­a dolarlık yatırımla savunma sanayiinde Türkiye’nin dışı bağımlılığ­ını azaltması sebebiyle Turcomoney Jürisi tarafından YILIN ŞİRKETİ ÖDÜLÜ’ne layık görülen Kale Grubu adına ödülü, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Okyay aldı. Okyay, ödülünü TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın elinden aldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye