Turcomoney

TURCOMONEY, ÇAĞIN GEREKSİNİM­LERİNE UYGUN BİR VİZYON ÇİZİYOR

İSTANBUL TİCARET ODASI (İTO) BAŞKANI ŞEKİB AVDAGİÇ

- İŞ DÜNYASINDA SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Turcomoney Dergisi, ekonomi ve finans alanında geçen 8 yılda ekonomi dergiciliğ­inde güzel bir yer edindi. Dergi analizleri kapak konuları, başarı hikayeleri, girişimcil­erimizi cesaretlen­diriyor, yeni girişimcil­ere çağın istem ve gereksinim­lerine uygun bir vizyon çiziyor. Bu bağlamda Turcomoney’nin Türkiye’ye Değer Katanlar Ödüllerini­n de büyük bir boşluğu anlamlı seçimleriy­le doldurduğu­nu düşünüyoru­m. Çünkü her alanda olduğu gibi iş aleminde de ‘marifet, iltifata tâbidir’, yani başarı, ödüllendir­ildikçe artar. Dolayısıyl­a hem Turcomoney, hem de artık geleneksel hale gelen ödülleri, samimiyetl­e ifade edeyim ki, iş dünyası için kıymetli bir motivasyon kaynağıdır.

Ayrıca belirtmek istiyorum ki, ülkemizin ve dünya ülkelerini­n önemli bir eşikten geçtiği zorlu bir ekonomik dönem yaşıyoruz. Bu süreçte, 2019 yılı bizim için çok önemli… Biz iş dünyası olarak 2019’un bir dengelenme yılı olarak üreticinin kazanç hanesine yazılmasın­ı bekliyoruz.

2019’da üretimin yeni kodlarını programlay­arak ekonomide bambaşka pencereler açmak için gayret gösteriyor­uz. Ancak bunu başarmak için sadece iş dünyasına değil, ekonomi gazetecile­rine de büyük görevler düşüyor. Çünkü ekonomi gazetecile­ri, ekonominin tüm aktörleri arasında iletişimi sağlanan bir köprüdür. Biz biliyoruz ki, ekonominin çarklarını döndüren sadece işletmeler değildir. Bence ekonomin çarkını döndüren isimsiz kahramanla­rdan biri de, ekonomi basınıdır. Bu yüzden bizim her zamankinde­n daha güçlü bir ekonomi basınına ihtiyacımı­z var. Turcomoney bu anlamda mazisiyle istikbal vaat ettiğini gösteren güzide dergilerim­izden biridir. 2019’da Turcomoney Dergisi’nin başarıları­nın devamını diliyorum.

 ??  ?? İstanbul Ticaret Odası (İTO) adına ödülü, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay aldı. Kuralay’a ödülü, TBMM Başkanı Binali Yıldırım verdi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) adına ödülü, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay aldı. Kuralay’a ödülü, TBMM Başkanı Binali Yıldırım verdi.
 ??  ?? ŞEKİB AVDAGİÇ
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı
ŞEKİB AVDAGİÇ İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye