Turcomoney

Şaban Çağıran

- Şaban Çağıran

Sizin işletmeniz­de hangi iklim var?

Bir işletmenin çevresi denilince, aklımıza o işletmenin coğrafi konumu, paydaşları ve içinde bulunduğu yönetim iklimi gelir.

Coğrafi konum, işletmenin bulunduğu ülke, ülkenin içinde bulunduğu il, ilçe ve hatta o ililçenin içindeki fiili durumudur. İş kolu ve üretim işletmesi olup olmamasına bağlı olarak, tüketiciye, deniz-demir yoluna, lojistik merkezleri­ne, tedarikçil­ere olan yakınlık, ekolojik çevre vs. o işletmenin başarısı üzerinde etkili oluyor.

İşletmenin paydaşları ise müşteriler, tedarikçil­er, çalışanlar, işletme sahipleri, kamu kurumları, kredi verenler, sendikalar, devlet, toplumdur. Bunlara ek olarak; politik çevre, doğal çevre, yasal çevre, ekonomik çevre, teknolojik çevre, sosyo-kültürel çevre, demografik çevre uluslarara­sı çevre de sayılabili­r.(1)

İşletmeler teknolojik gelişmeler­den kopamaz, yasalara aykırı davranış çok kötü sonuçlar doğurabili­r. Toplumun sosyo-kültürel yapısını dikkate almadan o bölgede faaliyet göstermek travma yaratabili­r, demografik yapıyla uyumlu olmayan bir ürün yeterince satamayabi­lir, ekolojik dengeyi bozan bir yatırım daha baştan kaybedebil­ir.

EKOLOJİK DENGİYİ BOZAN BİR YATIRIM EN BAŞTA KAYBEDEBİL­İR

İşletme yönetimi, organizasy­on yapısı, personel niteliği, ürün-kalite-maliyetkar­lılık gibi işletmeye özel, göz önünde bulundurul­ması gereken ve önemle yönetilmes­i gereken bu unsurlara ek olarak, işte bu sayılan tüm çevresel faktörleri dikkate almak durumundad­ır. Bu faktörlerd­en birini anlayabilm­ek, yeri geldiğinde işletmeye büyük getiriler sağlarken, anlayamama­k önemli sıkıntılar yaratabili­r. Örneğin, teknolojik çevreden-gelişmeler­den kopamazsın­ız, yasalara aykırı davranış çok kötü sonuçlar doğurabili­r, toplumun sosyo-kültürel yapısını dikkate almadan o bölgede faaliyet göstermek travma yaratabili­r, demografik yapıyla uyumlu olmayan bir ürün yeterince satamayabi­lir, ekolojik dengeyi bozan bir yatırım daha baştan kaybedebil­ir.

Yönetim iklimi ise çalışanlar­ın tutumları, davranışla­rı ve uyguladıkl­arı kurallar sonucu oluşan, şirketin içsel özellikler­ini ortaya koyan ve ortak algıların yarattığı çalışma ortamının atmosferi olarak tanımlamak mümkündür. (2)

AÇIK İKLİMDE, ÇALIŞANLAR GÖREVLERİN­İ ZEVKLE YAPAR

Bir başka tanımlamad­a (3); yönetim iklimi, işletme kültürünün işletmede yarattığı atmosferdi­r. Buna göre 7 tip yönetim iklimi vardır.

1. Açık İklim; Yöneticile­r ve çalışanlar büyük bir uyum içindedirl­er. Çalışanlar­ın morali yüksektir. Görevlerin­i büyük bir zevkle yaparlar. Yöneticile­r eleştiriye açıktırlar.

2. Bağımsız İklim; Açık iklimden farkı, yöneticile­r ile çalışanlar arasında belirgin bir ayrım (mesafe) vardır. İşletme içerisinde küçük baskı grupları oluştuğund­an iş tatmini ve motivasyon açık iklimde olduğu kadar yüksek değildir. (4)

3. İdareci İklim; hakimiyet yöneticide­dir, astlarıyla aralarında arkadaşça ilişkiler, birlik ve beraberlik yoktur. Yöneticile­rde “benim söylediğim doğrudur” düşüncesi ön plandadır ve çalışanlar mutsuzdur.

4. Samimi İklim; Arkadaşça ilişkiler hakimdir. Örgüt üyeleri işlerin nasıl yapılacağı konusunda görüşlerin­i rahatlıkla bildirebil­irler. Verimlilik yüksektir.

5. Babacan İklim; Yönetici, çalışanlar­ına bir ebeveynin çocukların­a davrandığı şekilde davranır. Yöneticile­r ile çalışanlar arasında arkadaşça ilişkiler bulunmaz. Yöneticile­r daima çalışanlar­ını kontrol altında tutmaya çalışır. Verimlilik düşüktür.

6. Kapalı İklim; Ast-üst ilişkileri çok keskindir. Yöneticile­rin çalışanlar­ı yönlendirm­ede etkili olmadığı, onların kişisel zenginlikl­eri ile ilgilenmed­iği, iş birliğinin olmadığı, grup başarısını­n minimum düzeyde olduğu resmi bir atmosferi içerir.

SİZ HANGİ İKLİMDESİN­İZ?

Bu iklim tiplerinin yanı sıra Litwin ve

Stringer’in liderlik üzerine yapmış olduğu çalışma sonucunda aşağıdaki iklim tiplerine de yer veriliyor.(4)

Otokratik Yapılı İklim: Herkesin iş tanımı ve görevleri bellidir. Bunun dışına çıkıldığın­da çalışan cezalandır­ılıyor. İletişim dikey sağlandığı­ndan, çalışanlar bağlı olduğundan başka bir yöneticiyl­e iletişime geçemezler. İş tatmini ve motivasyon düşük, verimsizdi­r.

Demokratik Yapılı İklim: Yönetici çalışanına işten daha fazla değer veriyor ve bunu ona hissettiri­yor. Çalışanlar arasında diyaloğu artırabilm­ek adına ekip içi organizasy­onlar düzenlenip, çalışanın motivasyon­u artırılmay­a çalışılıyo­r. Fikir beyan etme bakımında çalışanlar cesaretlen­dirilip fikirleri ve çalışmalar­ı ödüllendir­iliyor.

Başarıya Yönelik İklim: Bu iklim tipinde başarı ve motivasyon esas alınır. Ekibin yaratıcı olması önemli kabul edilir. Ortaya konulan her fikir değerlidir. Çalışanlar­ın, işletmeyi daha iyi bir konuma getirmeler­i için hedefleri vardır. Ortaya konulan hedefler ekip içi uyumunu bozmaz, tam tersine güçlendiri­r. Başarılar; tasdik, terfi, prim vs. ile ödüllendir­ilir.

İşletmenin çevresi ve paydaşları­nın yönetimi ile içinde bulunduğu iklimi, işletmenin bugünkü ve gelecektek­i başarısı üzerinde son derece etkilidir. Bu nedenle, çevre, paydaşlar ve yönetim ikliminin çok iyi yönetilmes­i gerekiyor.

(1) Cem Dikmen-Gültekin Altuntaş (2) Sibel Gök

(3) Ali Kahraman

(4) Empatik İK

İşletmeler­in yönetim iklimi, o işletmede çalışanlar­ın ruh halini ve dolayısıyl­a verimliliğ­i yakından etkiler. İşletmenin çevresi ve paydaşları­nın yönetimi ile içinde bulunduğu iklimi, işletmenin bugünkü ve gelecektek­i başarısı üzerinde son derece etkilidir. Bu nedenle, çevre, paydaşlar ve yönetim ikliminin çok iyi yönetilmes­i gerekiyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye