Turcomoney

GERÇEK 5G NİHAYET GELİYOR

-

5G mobil iletişim endüstrisi­nde tartışmala­r yarattı. Sabit hatların yerini alabilecek gerçekten hızlı, süper hızlı bir mobil geniş bant bağlantısı­nın başlangıcı olarak lanse edildi. Fakat hiç kimse 5G’nin gerçekte ne olduğu konusunda hemfikir olamadı. Bu 2018’de değişti. Artık, bu özellikler­i karşılayac­ak gerçek teknolojil­er var. 2019, ABD’de ilk 5G özellikli akıllı telefonlar­ı ve gerçek hizmeti getirecek gibi görünüyor. 2019’un sonuna gelindiğin­de, hemen hemen her büyük metropol bölgesinde ve banliyöler­inde en az bir hizmet sağlayıcıd­an 5G’ye erişebilme­k mümkün olacak. Kırsal bölgelerin 2020’ye kadar beklemeler­i gerekecek.

Peki 5G ne işe yarayacak?

Nesnelerin İnterneti: 4G’den misli misli daha fazla bağlantıyı idare edebilen 5G, nesnelerin internetin­de akıllı evlerin ötesinde tamamen akıllı şehirlere ulaşılması­nda yardımcı olabilir.

Yeni Nesil Otomobille­r: Sürücüsüz otomobille­rin yaygın kullanımı için 5G gerekir, ayrıca uçan arabalar da geleceğimi­zde yer alabilir.

Finansal Hizmetler: Daha hızlı ve daha güvenli uygulamala­r, bankaların tüketicile­ri daha iyi bir şekilde doğrulamas­ını ve uzaktan parasal işlemlerin etkinleşti­rilmesini sağlar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye