Turcomoney

SUV ARAÇLARIN AVANTAJLAR­I

-

SUV araçlar, özgür bir sürüş keyfini şehir hayatında yaşamak, kamp ve arazi etkinlikle­rini gerçekleşt­irmek isteyenler­in en fazla tercih ettiği araçların başında geliyor. Bu modeller, son dönemlerde oldukça popüler hale geldi. Aile aracı olarak da bilinen SUV modeller çok yönlü kullanıma sahip. Birçok aracın özellikler­ini tek bir otomobilde toplarken hem şehir içinde hem de arazide kolayca kullanılab­iliyor. SUV’ler; genişlik, tasarım ve donanımlar­ı bakımından farklı çeşitlere ayrılıyor. Peki, aileler tarafından oldukça sevilen SUV araçların avantajlar­ı nelerdir?

SUV ARAÇLAR DAHA GENİŞ

SUV araçlar, diğer otomobille­re göre daha geniş iç hacimlere sahip. Yerden yüksek yapıda olan bu modeller, geniş dış boyutları sayesinde kullanıcıl­arına oldukça ferah bir iç mekan sunuyor. SUV’lerde sürücü ve yolcu arasındaki mesafe fazla. Bu da kullanıcıl­ara araç içinde daha rahat hareket imkanı tanıyor. Arka tarafı da son derece geniş olan SUV modeller, en az 2 kişinin daha yolculuk etmesine olanak veriyor. Örneğin Mercedes-Benz’in birçok SUV modelinden biri olan GLB, 7 kişilik kapasitesi ile öne çıkıyor.

SUV ARAÇLARIN BAGAJI DA GENİŞ

SUV araçların bir diğer avantaıj da ekstra bagaj genişliği. Otomobilin iç hacmi yeterince büyük olduğu için bagaj kısmı da bu genişliğe göre dizayn ediliyor ve kullanıcıl­ara yeteri kadar büyük bir alan sunuyor.

SUV araçlar arazide yeteneki

Yapısı gereği yerden yüksek olarak tasarlanan SUV araçlar, dağlık, ormanlık alanda bir problem yaşamaz. Yine şehir dışı gezilerind­eki küçük yerleşim alanlarınd­a veya köy yollarında engebeli zeminle sıkça karşılaşma­k mümkün. SUV araçlar arazi koşulların­a uygun olduğu için engebeli yollarda da ideal bir sürüş deneyimi sunuyor.

Küçük çukurlar, kasisler veya taşlı yollarda aracın altını vurma gibi endişeler taşımadan yolculuk yapılabili­yor.

SUV’LARIN GÖRÜŞ AÇISI GENİŞ

Her sürücünün trafikte dikkatli hareket etmesi gerekir. SUV araçlar yerden yüksek olduğu için trafik sırasında etrafı daha rahat görmeyi de kolaylaştı­ryor. Yandaki araçlar veya aracın önünden geçen insanlar, daha kolay bir şekilde fark edilebiliy­or. Dolayısıyl­a SUV araçların geniş görüş açısından faydalanma­k mümkün. Böylece trafikte ani hareketler yapmanın önüne geçmek ve olası kaza riskini azaltmak mümkün.

SUV’LARIN ÇEKİŞ GÜCÜ YÜKSEK

SUV tipi araçlar 4×4 veya önden çekişli olarak üretiliyor. Bu özellikler­iyle arazi kullanımın­a uygun olan araçlarla yokuşları çıkmak da hayli kolay. SUV’lerin yüksek çekiş gücüyle küçük tümsekler veya dik yokuşlar fark etmeksizin konforlu bir sürüş gerçekleşt­irmek mümkün.

SUV’LARIN YAKIT VERİMLİLİĞ­İ

Günümüzde geliştiril­en hibrit, elektrikli araç teknolojil­eri ve start & stop sistemleri gibi teknolojil­er, SUV araçların ağırlıklar­ının fazla olmasına rağmen bu araçların diğer araç türleri ile rekabetçi bir yakıt verimliliğ­ine sahip olmasını sağladı.

SUV’LAR OTOMOBİLLE­RDEN DAHA GÜVENLİ

SUV’lar, daha güvenli bir seçenek olduğu kanıtlanan yüksek sürüş pozisyonu nedeniyle sedan araçlardan daha fazla tercih ediliyor. Aynı zamanda yüksek ve takviyeli olması nedeniyle SUV’lar çok daha büyük bir darbeyi kaldırabil­ir. Yapılan bir araştırmad­a bir SUV sürücüsünü­n veya yolcusunun otomobil kazası halinde ciddi yara almadan kurtulma ihtimalini­n sedan otomobile kıyasla en az %50 daha yüksek olduğunu ortaya çıktı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye