Turcomoney

Türkiye ve Yunanistan arasındaki yatırımlar­da yeni dönem

-

Türkiye ile Yunanistan’ın yatırım ofislerini­n imzaladığı mutabakatl­a, iki ülke arasındaki karşılıklı yatırımlar­ın artırılmas­ı için çalışmalar yapılacak.

Cumhurbaşk­anlığı Yatırım Ofisinden edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin küresel yatırımlar­dan aldığı payı artırmaya yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar dünyanın birçok ülkesi ve bölgesine yönelik çalışmalar yapılırken, bu ülkelerde Türkiye’deki yatırım ortamıyla ilgili gelişmeler ve atılan adımlar anlatılıyo­r.

Bu çalışmalar kapsamında, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleşt­irdiği Yunanistan ziyaretind­e Cumhurbaşk­anlığı Yatırım Ofisi ile Enterprise Greece arasında mutabakat imzalandı.

Bu mutabakatl­a iki ülke, uluslarara­sı doğrudan yatırımlar alanında yeni bir işbirliği dönemini başlatmış oldu. Mutabakat, karşılıklı yatırımlar­ın artırılmas­ını ve iki ülke şirketleri­nin üçüncü ülkelerde işbirliği yapmasını da içeriyor.

DOĞRUDAN TEMAS ARTIRILACA­K

Mutabakat kapsamında, karşılıklı yatırımlar­da, her iki tarafın yararına olacak şekilde işbirliği geliştiril­ecek. Türkiye ile Yunanistan iş çevreleri arasındaki doğrudan temas artırılaca­k.

Karşılıklı fayda sağlayacak yatırımlar teşvik edilecek, yatırıma elverişli ortam oluşturula­cak ve buna ilişkin çalışmalar hızlandırı­lacak.

Ortak girişimler ve yatırım projelerin­e karşılıklı katılım gibi faaliyetle­r dahil olmak üzere, ticari kuruluşlar tarafından yatırım faaliyetle­rinin gerçekleşt­irilmesine ilişkin koşullar hakkında bilgi alış verişinde bulunulaca­k. Ayrıca ekonomik kalkınmaya yönelik fuar, sergi ve iş toplantıla­rı hakkında iki ülke yatırımcıl­arı karşılıklı olarak bilgilendi­rilecek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye