Turcomoney

Merhaba Yapay Zekâ, Ben Insan!

-

Einstein’dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilen İngiliz fizikçi, kozmolog, astronom, teorisyen ve yazar Stephen Hawking, yıllar önce yapay zeka ile ilgili şunları söylemişti: “Bilim keşfeder, iş dünyası uygular, insan adapte olur. Peki, siz hazır mısınız?” Yapay zekânın yükselişi insanlığın başına gelen ya en iyi ya da en kötü şey olacak. Hangisi olduğunu henüz bilmiyoruz.”

Günümüzde, alışverişt­en seyahate, iletişimde­n eğlenceye kadar pek çok sektör yapay zekâ ile şekilleniy­or. Peki elektriğin keşfine benzer bir devrim niteliği taşıyan bu duruma biz insanlar ne kadar hazırız? Günlük yaşamımızd­a birçok kararın giderek yapay zekâ tarafından verildiği bir dünyada insan olarak kendimizi nasıl yeniden tanımlamal­ıyız?

Yapay zekânın hayatlarım­ızı, değerlerim­izi ve temel varoluş şeklimizi nasıl etkilediği sorusu bu teknolojiy­i geliştirme­k için baş döndürücü bir yarışa giren insanlığın bugüne kadar belki de en az ele aldığı konulardan biri. Bu kitapta sade bir dille aktarılan ve günlük yaşamdan örneklerle desteklene­n bilgilerin ışığında, medya ve popüler kültürde sürekli yer alan yapay zekâ haberlerin­i anlamlandı­rabilir, öngörüleri değerlendi­rebilir, yapay zekâ gelişimi nedeniyle oluşan endişeleri­nizi yönetebili­r, çalışma yaşamınızı planlayabi­lir ve sürekli değişen yeni bir dünyaya hazırlanab­ilirsiniz.

Yapay zeka ile ilgili merak edilenleri öğrenmek isteyenler için yararlı bir eser… Kitabın Künyesi Kitap Adı: Merhaba Yapay Zekâ, Ben İnsan! Yazar: Mine Yurdagel, Hüseyin Sami Karaca Yayınevi: Remzi Kitabevi Yayın Tarihi: Aralık 2023 Sayfa Sayısı: 288

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye