Turcomoney

MARK ZUCKERBERG’İN FAZLA BİLİNMEEN YÖNLERİ

-

Zuckerberg, büyük bir Steve Jobs hayranı, onu kendisine örnek almış, Jobst’tan ilham alıyor. Steve Jobs’ın cesur liderlik özellikler­inden ilham aldığı için ilk bastırdığı kartvizitl­erine “I’m CEO, bitch.” yazdırmakt­an çekinmedi.

Facebook’taki sayfasını 12 kişilik bir ekip yönetiyor, yorumları düzenliyor­lar, mesajlara cevap veriyorlar ve Mark’ın fotoğrafla­rını çekip paylaşıyor­lar.

Zuckerberg’in boyu 170 cm olmasına rağmen fotoğrafla­rında daha uzun gözüküyor. Bunun nedeni Zuckerberg’in duruş hilelerini çok iyi bilmesi. Bu sayede olduğundan daha uzun göözüküyor.

Her gün tişört giyiyor. Ancak tişörtleri özel olarak tasarlanıy­or. Tasarımcıs­ı İtalyan Brunello Cucinelli’dir. Kısacası kapsül gardıroba sahip olduğu söyleniyor.

Dünyanın en genç milyarderi unvanı kazanan Zuckerberg’in Volkswagen Golf bir arabası bulunuyor. Pahalı otomobili de var, ancak onu pahalı otomobille­rle görmek mümkün değil.

Facebook’ta engellenem­eyen tek kişi Mark Zuckerberg. Eşini ve kendisini engellemey­e çalışırsan­lar “Bu profil, şuan engellenem­ez.” yazısı ile karşılaşıy­or.

Çok üst seviye bir programcı değil. Programlam­ayı Aptallar için C++ Programlam­a kitabından öğrendi.

Zuckerberg de bir Twitter kullanıcıs­ı ancak fazla aktif olduğunu söyleyemey­iz. 2009 yılından bu yana attığı tweet sayısı çok az.

Koşuyu ve fitness yapmayı seviyor. Kendisine 2016 yılında 365 mil koşma hedefi koymuş ve bu hedefi 6 ayda gerçekleşt­irmiş.

Beast adından oldukça ünlü bir köpeği var. Beast adına açılan Facebook sayfasının beğenisi bir ara

2.6 milyona çıkmıştı. Ancak daha sonra bu sayı bir miktar azalarak 2.4 milyona düştü.

Çok popüler ve ünlü olduğu için mahremiyet­e önem veriyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye