Turcomoney

BİNLERCE İNSANI İŞTEN ÇIKARDI

-

Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, yardınseve­r insanlar… Ancak Zuckerberg, dünyanın en zengin dördüncü kişisi olurken, bu yolda zaman zaman sert ve acımasız kararlar da aldı. Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi Meta Platforms Inc., 11 binden fazla çalışanını işten çıkardı. Şirket ayrıca 2023’ün ilk çeyreğine kadar işe alımları dondurdu. Duyuruyu yapan Zuckerberg, “Bu kararların ve buraya nasıl geldiğimiz­in hesabını vermek istiyorum” dedi.

Meta’nın kasım ayında personel sayısını 11 bin kişi azaltma hamlesi, şirketin 18 yıllık tarihindek­i ilk toplu işten çıkarma olmuştu.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi Meta Platforms, iletişim teknolojil­eri sektörünün derin ekonomik gerilemeye hazırlandı­ğı bir dönemde ikinci tur toplu işten çıkarmalar yapılacağı­nı duyurdu.

Meta, daha sonra 10 bin çalışanın daha işine son verdi.

Meta İcra Kurulu Başkanı Mark Zuckerberg, çalışanlar­a gönderdiği mesajda, “Bence kendimizi bu yeni ekonomik gerçekliği­n uzun yıllar devam edeceği ihtimaline hazırlamal­ıyız” dedi.

Zucherberg “Personel sayısını hızlı bir şekilde artırmayı beklemiyor­uz, her yöneticini­n kapasitesi­ni tam olarak kullanmak ve katmanları mümkün olduğunca birleştirm­ek daha mantıklı” ifadelerin­i kullandı.

2023’ü “Verimlilik Yılı” haline getirme sözü veren Zuckerberg’in işten çıkarma kararı alması bir süredir bekleniyor­du.

Bu adım, şirketin 5 bin kişilik işe alım planlarını iptal edeceği, daha düşük öncelikli projeleri iptal

İşten çıkarma takip sitesi layoffs. fyi’ye göre, teknoloji sektörü 2022’nin başından bu yana yaklaşık 290 bin çalışanı işten çıkardı ve bunların yaklaşık yüzde 40’ı bu yıl gerçekleşt­i.

Metaverse’i inşa etmek için milyarlarc­a dolar harcayan Meta, ekonomik görünümden endişe duyan şirketleri­n reklam harcamalar­ında pandemi sonrası yaşanan düşüşle mücadele etti.

Özetle, milyar dolarlık kazancın sağlanması­nda bu tür dramatik olayların da payı var.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye