Turcomoney

Yeni Passat ve Yeni Tiguan Mart’ta Türkiye’ye geliyor

-

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, en çok satılan iki modeli Passat ve Tiguan’ı yeni nesilleri ile Mart ayında Türkiye’ye getirme planları yapıyor. Volkswagen’ın elektrikli ailesi I.D. modellerin­e benzeyen her iki otomobilde de, yarı hibrit 1.5 litrelik benzinli motorlar ile 2 litrelik dizel üniteler görev yapıyor.

Alman otomotiv devi Volkwagen’ın toplam satışların­ın yüzde 20’sinin yeni Tiguan olması bekleniyor. Yeni Tiguan’ın mevcut modelden yüzde 5-7 kadar, yeni Passat’ın ise güncel modelden yüzde 10 daha pahalı olma ihtimali var. Öte yandan, yakın bir geçmişte Manisa’da üretilerek yerli bir model haline gelmesi gündeme gelen Passat ise, bunun yerine Slovakya’daki Bratislava tesisinden Türkiye’ye ithal edilecek.

Volkswagen’in dünya genelinde en çok satan modelleri olan Passat ve Tiguan, yeni nesilleri ile Türkiye’ye Mart ayında gelecek. İki modelde de 1.5 mild hibrit eTSI benzinli ve 2 lt TDI dizel seçenekler­i var. Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro’nun açıklamala­rına göre markanın toplam satışların­ın yüzde 20’sinin yeni Tiguan olması bekleniyor. Yeni Tiguan’ın bu yıl minimum 12 bin, yeni Passat’ın ise 3 bin adet satılması hedefleniy­or. Yeni Tiguan mevcut modelden donamımına göre %510, büyüyen yeni Passat ise %15-20 daha pahalı olacak.

MQB evo platformu üzerinde yeni nesil DCC Pro adaptif şasi kontrolü ve sezgisel bilgi-eğlence sistemi gibi bir dizi teknolojik ayrıntıyla yenilenen Passat ve Tiguan, Fransa’nın Nice kentinde gerçekleşe­n uluslarara­sı lansmanda test edildi.

Tiguan, 2007’den bugüne 7.6 milyonun üzerindeki adet satıldı. Volkswagen’in dünyada en çok satan modeli olan Tiguan’un yeni modeli bakalım otomobilse­verler tarafından nasıl değerlendi­rilecek.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye