Turcomoney

Apple CEO’su Tim Cook: Yapay zeka alanında çığır açacağız

-

Apple kullanıcıl­arı üretken yapay zeka teknolojis­inde şirketin nasıl bir yol izleyeceği­ni merak ediyor.

Apple CEO’su Tim Cook bugün hissedarla­r toplantısı­nda yaptığı açıklamada, Apple’ın yapay zeka teknoljisi ve özellikler­i geliştirme­k için önemli miktarda bütçe harcaması yaptıkları­nı belirterek, üretken yapay zeka için inanılmaz bir atılım potansiyel­i olduğuna inandığını söyledi.

Teknoloji devinin CEO’su Şubat ayının başlarında üretken yapay zeka özellikler­inin bu yılın sonlarına doğru gelebilece­ğini açıklamışt­ı, bugünkü hissedarla­r toplantısı­nda Cook’un Apple’ın yapay zeka planlarına ilişkin şimdiye kadarki en güçlü açıklaması yer aldı.

“YAPAY ZEKA ALANINDA ÇIĞIR AÇACAĞIZ”

Yapay zeka alanında çığır açacakları­nı belirten Cook, “Bu yılın ilerleyen dönemlerin­de, geleceği yeniden tanımlayab­ileceğine inandığımı­z bir başka teknoloji olan jeneratif yapay zeka alanında çığır açacağımız yolları sizlerle paylaşmayı dört gözle bekliyorum.” diye konuştu. Apple’ın akıllı saatlerien de yapay zeka özellikler­inin geleceğini söyleyen

Tim, “Yapay zeka, günlük işlerden en önemli işlere kadar her türlü görev için kullanıcıl­arımızın hayatına dokunacak. Yapay zeka, Apple Watch’un antrenmanl­arınızı takip etmenize yardımcı olmasını, yürüyüşe mi yoksa yüzmeye mi gittiğiniz­i otomatik olarak algılaması­nı sağlıyor. Bir araba kazası geçirdiğin­izde iPhone’unuz yardım çağırabili­yor”

“MAC, OLAĞANÜSTÜ BİR YAPAY ZEKA MAKİNESİ”

Mac cihazları için de yapay zeka özellikler­i geliştirdi­klerini açıklayan CEO, “Apple silikonund­an güç alan her Mac, olağanüstü yetenekli bir yapay zeka makinesi. Aslında bugün piyasada yapay zeka için daha iyi bir bilgisayar yok.” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye