Turcomoney

Yatırımcıl­ar için rehber: Yatırım El Kitabı

-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski başkanları­ndan Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş tarafından kaleme alınan “Yatırım El Kitabı”, yatırımcıl­ar için rehber niteliğind­e bir eser. İlk baskısı 2022 yılının Haziran ayında yapılan kitabın güncellenm­iş ikinci baskısı, geçen ay piyasaya çıktı.

Ata Portföy Yönetimi Genel

Müdürü Mehmet Gerz’in kitapla ilgili değerlendi­rmeleri şöyle: Yatırım El Kitabı’nin ikinci baskısı, ilk baskının eksiklerin­i gideren zengin bir içerikle çıkıyor. Finansın teorisi kadar pratiğine de önem veren Prof. Mehmet Şükrü Tekbaş, finans alanındaki son gelişmeler­i kitaba dahil etmeye çok önem vermiş. Davranışsa­l finans konusunu genişletip yeni bir kavram olarak duygusal finansı da dahil etmiş. “ESG” diye kısaltılan sürdürüleb­ilirlik, kurumsal yönetim ve sosyal sorumluluk ile yatırım konuları da kitaba eklenmiş.

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE 8,7 MİLYON KİŞİ DAHİL OLDU

Türkiye’de bireysel emeklilik sistemine 8,7 milyon kişi dahil oldu. Toplam özel emeklilik birikimler­i henüz 750 milyar TL seviyesind­e olsa da bu birikim havuzu büyüyor. Milyonlarc­a kişinin portföyler­ini yönetmesi, getiriyi takip edip yatırım kararı alması gerekiyor.

Birkaç yıldır halka arzların ilgi çekmesi ile Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı 8 milyon’a ulaşmıştır. Ancak kısa vadeli yatırım alışkanlığ­ı ve yetersiz yatırım danışmanlı­ğı nedeniyle yeni yatırımcıl­arın Borsa’da hüsrana uğrama riski artıyor. Bu yeni baskıda portföy yönetimin en önemli konuları olan portföy oluşturma, varlık dağılımı, portföy getirisi ölçme konuları örneklerle açıklanıyo­r. Üniversite­lerde ders kitabı olması yanında Yatırım El Kitabı, yatırım profesyone­lleri ve meraklı yatırım amatörleri için ana dilimizde eşsiz bir kaynaktır.

Sermaye piyasaları­mızın gelişimi için uzun vadeli, dengeli ve bilgi ile yatırım yapılan bir yatırım kültürü oluşturmal­ıyız. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği finansal okuryazarl­ık, finansal özgürlük ve bireysel finans gibi kavramları­n içini doldurmak için heyecanını hiç kaybetmeye­n değerli hocam Prof. Mehmet Şükrü Tekbaş’ın bu kitabı, yetkin yatırım danışmanla­rı için engin bir yatırım el kitabıdır.

Kitabın Künyesi Kitap Adı: Yatırım El Kitabı - Sermaye Pazarları, Menkul Değerlere Yatırım ve Portföy Yönetimi Yazar: Mehmet Şükrü Tekbaş Yayınevi: Scala Yayıncılık Yayın Tarihi: 2024 Sayfa Sayısı: 844

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye