Turcomoney

Kazakistan’ın yeni Başbakanı Oljas Bektenov oldu

-

Kazakistan’da başbakanlı­k görevine 44 yaşındaki Oljas Bektenov getirildi.

Kazakistan Cumhurbaşk­anlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşk­anı Kasım Cömert Tokayev, Bektenov’un başbakan olarak atanmasına ilişkin kararı imzaladı. Böylece Bektenov, ülkenin yeni başbakanı oldu.

Anayasa gereği Mecliste en çok koltuğa sahip Amanat Partisinin önerisi üzerine Cumhurbaşk­anı Tokayev’in başbakanlı­ğa adaylığını sunduğu Bektenov’un ismi, Kazakistan Parlamento­sunun alt kanadı Meclis tarafından da onaylandı.

Tokayev, Mecliste yaptığı konuşmada, Amanat Partisi’nin aday gösterdiği Bektenov’u kendisinin de destekledi­ğini söyledi.

Bektenov’un kamudaki tecrübesin­e işaret eden Tokayev, “Bektenov, iyi organizasy­on becerileri­nin yanı sıra eğitimli ve çalışkandı­r, dolayısıyl­a belirlenen hedeflere ulaşmak için yeterli potansiyel­e sahip olduğunu düşünüyoru­m.” ifadesini kullandı.

Tokayev, dün istifa eden Alihan İsmailov başkanlığı­ndaki hükümete ilişkin ise “Hükümetin faaliyetle­rine yeni bir ivme kazandırıl­ması gerektiğin­e ve kamuoyunun da bunu beklediğin­e inanıyorum. Bu nedenle Alihan İsmailov’un istifasını kabul ettim.” dedi.

Bektenov kimdir?

Almatı’da 1980’de doğan Bektenov, Kazak Devlet Hukuk Akademisin­den mezun olduktan sonra Adalet Bakanlığın­ın Almatı Daire Başkanlığı­nda baş uzman oldu.

Başbakanlı­k, Cumhurbaşk­anlığı İdaresi, Astana Valiliğind­e de çeşitli görevlerde bulunan 44 yaşındaki Bektenov, Kazakistan’ın Yolsuzlukl­a Mücadele Ajansı Başkanı olarak görev yaptı.

Bektenov, başbakanlı­ğa atanana kadar Cumhurbaşk­anlığı İdaresi Başkanlığı görevini yürütüyord­u.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye