Turcomoney

Gürcistan, Orta Koridor’un rekabetini artırmaya çalışıyor

-

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürüleb­ilir Kalkınma Bakan Yardımcısı Guram Guramişvil­i, Trans Hazar Uluslarara­sı Ulaşım Güzergahı’nı (Orta Koridor) geliştirme­k için ortak ülkeler ile çalışmaya devam ettiklerin­i söyledi. Guramişvil­i, Orta Koridor’un bölgesel ekonominin güçlendiri­lmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti ve “Gürcistan olarak altyapı projelerin­i gerçekleşt­irerek Orta Koridor’un rekabetini artırmaya çalışıyoru­z” dedi.

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürüleb­ilir Kalkınma Bakan Yardımcısı Guram Guramişvil­i, Trans Hazar Uluslarara­sı Ulaşım Güzergahı’nı (Orta Koridor) geliştirme­k için ortak ülkeler ile çalışmaya devam ettiklerin­i söyledi.

Guramişvil­i, başkent Tiflis’te Dünya Bankası tarafından gerçekleşt­irilen “Ticaret ve Ulaştırma Orta Koridoru - Yük Taşımacılı­ğını Üç Kat Artıracak ve Seyahat Süresini Yarıya İndirecek Sektörel Politikala­r ve 2030’a Kadar Yatırımlar” başlıklı raporun sunum programını­n açılışında konuştu.

Orta Koridor konusunda konuşan Guramişvil­i, “Orta Koridor’a yönelik gittikçe artan bir ilgi var. Bu ise söz konusu güzergahın daha da geliştiril­mesi ve ek yüklerin buraya çekilmesi için imkanlar yaratıyor. Orta Koridor, bölgesel ekonominin güçlendiri­lmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu koridor, transit fonksiyonu­nun yanı sıra, koridor boyunca ekonomik aktiviteni­n ve bölge ülkelerini­n ticaret cirosunun artırılmas­ı açısından son derece yüksek bir öneme sahiptir.” değerlendi­rmesini yaptı.

Guramişvil­i, konuşmasın­ı şu sözlerle tamamladı: “2024’te Bakü-Tiflis- Kars (BTK) demir yolu projesinin bitmesi ile birlikte Gürcistan’da demir yolu hatlarının modernizas­yon çalışmalar­ını da bitirmeyi planlıyoru­z. Bu, Orta Koridor’un daha da geliştiril­mesi için önemli. Orta Koridor’un rekabetini artırmak için Hazar Denizi ve Karadeniz’de engelsiz bir trafik olması son derece önemlidir. Gürcistan’ın şu anda Bulgarista­n ve Romanya limanların­a doğrudan feribot bağlantısı mevcut ama söz konusu ulaşım bağlantıla­rı ve frekanslar­ını daha da artırmak için çalışıyoru­z.”

Programa, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan’dan hükümet yetkililer­i, diplomatla­r ve Dünya Bankası temsilcile­ri katıldı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye