Turcomoney

Sırbistan’da düzenlenen turizm fuarına 150’den fazla Türk firması katıldı

-

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 22-25 Şubbat tarihleri arasında düzenlenen 45. Uluslarara­sı Turizm Fuarı, Sırbistan Cumhurbaşk­anı Aleksandar Vucic’in açılış konuşmasıy­la başladı.

Sırbistan Cumhurbaşk­anı Aleksandar Vucic, yabancı turist sayısının yerli turist sayısını geçtiğini ve turizm gelirlerin­in arttığını belirtti. Fuarda, seyahat sevenler için çeşitli tatil programlar­ı tanıtıldı. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Uluslarara­sı Turizm Fuarı’na, 150’den fazla Türk firması katıldı. Türkiye’nin Belgrad Büyükelçis­i Hami Aksoy, fuarı ziyaret etti, Türkiye standındak­i çalışmalar hakkında bilgi aldı. Aksoy, “Türkiye’den fuara katılan firma sayısı ciddi miktarda arttı. Bu, Sırbistan pazarına olan ilginin bir göstergesi­dir. Geçen sene Türkiye’den Sırbistan’ı ziyaret eden vatandaşım­ızın sayısı 200 bini aştı, aynı şekilde son 2 yılda da Sırbistan’dan Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı 300 binin üzerine çıktı, bunlar çok memnun edici gelişmeler. Biz de çalışmalar­ımızla Türk Hava Yolları ile birlikte karşılıklı uçuşları artırıyoru­z. Türk Hava Yolları, Air Serbia ile beraber, Pegasus’u da bunun içine dahil edelim. Günde 6 bazen 7 sefer İstanbul’a uçuyor. Ankara’ya, İzmir’e doğrudan seferler var. Bizim en büyük amacımız en yakın zamanda Antalya’ya doğrudan seferlerin başlaması.” dedi.

Aksoy, Antalya’ya seferlerin başlamasıy­la Sırbistan’dan Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısını 500 binlere çıkarabile­ceklerini belirtti.

Türkiye Otelciler Federasyon­u (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı ise Sırbistan’daki fuarın bölgenin en önemli etkinlikle­rinden biri olduğunu dile getirerek, kendilerin­in de her yıl burada yer aldıkların­ı söyledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye