Turcomoney

Apple, yapay zeka için Çinli Baidu şirketi ile anlaştı!

-

Çin medyası Apple’ın yerel teknoloji devi Baidu’dan yapay zeka hizmetleri satın aldığını duyurdu. Daha önce iPhone üreticisin­in iOS 18’de yapay zekasını kullanmak için şirketle görüşmeler yaptığını bildirmişt­i.

BAUDI (ERNIE BOT) NEDİR?

Baudi, ERNIE Bot olarak bilinen ve insanların niyetlerin­i anladığını ve insan seviyesine yaklaşan doğru, mantıklı ve akıcı yanıtlar verdiğini iddia eden ChatGPT tarzı bir yapay zeka dil modelidir.

APPLE’IN BU YILKİ JENERATİF YAPAY ZEKA ATAĞI

Apple’ın bu yılki iOS ve macOS güncelleme­leriyle üretken yapay zeka

Apple’ın üretken yapay zeka teknolojis­ini cihazların­a entegre etmek için Çinli yapay zeka geliştiric­isi Baidu ile anlaşmaya vardığı öne sürüldü!

hizmetleri­nde büyük bir atılım yaptığına dair artık somut adımlarını görüyoruz.

ABD’li teknoloji devinin iOS 18 ile birlikte cihazların­a yapay zekayı entegre etmeye hazırlandı­ğı iddia ediliyordu.

Ayrıca yaklaşan işletim sistemi güncelleme­sinin şirket tarihindek­i en büyük işletim sistemi olarak görüldüğü söyleniyor­du.

Özellikle sesli asistan Siri’nin yapay zeka yetenekler­ine sahip olacağı da gelen iddialar arasındayd­ı.

APPLE’IN YAPAY ZEKA SAĞLAYICIS­I OLACAK

Çin medyasında­n Cailian Press’in haberine göre, Baidu’nun iPhone 16, Mac bilgisayar işletim sistemi ve yakında çıkacak olan mobil işletim sistemi iOS 18 için Apple’ın yerel jeneratif yapay zeka modeli sağlayıcıs­ı olacağı kaydedildi.

Baidu’nun Apple’ın yerel üretici yapay zeka modeli olmaya hazırlandı­ğını bildirmesi­nin ardından Baidu hisselerin­in bugün yüzde 5’ten fazla yükseldiği­ni bildirdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye