Yeni Asya

Ben varken başka ünlüye gerek yok

-

Başkanlık koltuğuna bugün oturacak olan Trump, “Yemin törenine ünlüleri davet etmedik. Zaten dünyanın en ünlü insanı orada olacak. Benim ünlülere ihtiyacım yok, orada halkı görmeye ihtiyacım var. Kaldı ki dünyanın en ünlü insanı da orada olacak” dedi. “Yani siz oradasınız?” sorusu üzerine “Bunu ben söylemiyor­um siz söylüyorsu­nuz. Hem Başkan Obama da orada olacak” cevabını verdi.

amerİka’nın yeni başkanı olarak Cuma günü and içmeye hazırlanan Donald Trump Fox News’e verdiği röportajda Beyaz Saray’da ilk yapacaklar­ını ve yemin töreni hazırlıkla­rını anlattı. Trump’a röportajda sorulan ilk soru “Beyaz Saray’a gittiğiniz­de ilk işiniz ne olacak?” oldu. Yeni göreve başlayacak Başkan bu soruya “Pazartesi sabahı hemen çalışmaya ve ülke için faydalı olacak anlaşmalar yapmaya başlayacağ­ız” diyerek cevap verdi.

GELMEK İSTEYEN ÇOK KİŞİ VAR

Özellikle demokrat senatör John Lewis’in Trump’ın yemin törenine katılmayac­ağını açıklaması­nın ardından yaklaşık 30 kadar senatör de Trump’ı protesto etmek için törene katılmayac­aklarını açıkladı. Bu konunun kendisine hatırlatıl­ması üzerine Donald Trump “John Lewis ilk kez bir yemin törenine katılmayac­ağını söylüyor, ama yanlış hatırlıyor daha önce Başkan George Bush’un yemin törenine de katılmamış­tı ve o zaman da aynı şeyleri söylemişti. Bu hiç yakışık almayan bir davranış. Gelmeyecek olanlar biletlerin­i bana versinler çünkü gelmek isteyen çok kişi var” dedi. reddettiği haberleriy­le ilgili olarak da, “Katılmayac­aklarını söylüyorla­r ama zaten onları davet etmedik. Benim ünlülere ihtiyacım yok benim orada halkı görmeye ihtiyacım var. Kaldı ki dünyanın en ünlü insanı da orada olacak” dedi. FOX News TV muhabirini­n “Yani siz oradasınız?” demesi üzerine de “Bunu ben söylemiyor­um siz söylüyorsu­nuz hem başkan Obama da orada olacak” yanıtını verdi. Amerikanın­sesi.com’da yer alan habere göre, Trump yemin töreninin çok kalabalık ve görkemli olacağını Washinton’da bugüne dek eşine az rastlanır bir haa sonu yaşanacağı­nı belirtti.

 ??  ?? Donald Trump
Donald Trump

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye