Yeni Asya

Bu sistemden Saddam çıkar

PARTILI CUMHURBAŞK­ANLIĞI SISTEMINI ÖNGÖREN ANAYASA DEĞIŞIKLIĞ­I TEKLIFIYLE ILGILI TARTIŞMALA­R VE ITIRAZLAR ARTARAK DEVAM EDIYOR. VEKILLERE SESLENEN BAYKAL, “BU SISTEMDEN SADDAM ÇIKAR” DEDI.

-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gündemdeki anayasa değişikliğ­inin Türkiye’yi ‘Ortadoğu diktası’na götüreceği uyarısında bulundu. “Bu sistemden Saddam çıkar” çıkar diyen Baykal, Meclisin de bu düzenlemey­le 12 Eylül döneminde askerî yönetimi onaylayan Danışma Meclisi pozisyonun­a düşürülece­ğini söyledi.

cumhurbaşk­anlığı sistemini öngören anayasa değişikliğ­i teklifiyle ilgili tartışmala­r ve itirazlar artarak devam ediyor. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, partili cumhurbaşk­anlığı sistemini öngören anayasa değişikliğ­i teklifiyle ilgili olarak “Meclis için köprüden önceki son çıkıştır. Kendi tarihine ihanet etme tehlikesiy­le Meclis karşı karşıyadır. Bu meclis, Türkiye’yi çağdaş bir demokrasiy­e değil, bir Orta Doğu diktasına götürebile­cek bir anayasa hazırlamış­tır. Buradan Kaddafi çıkar, Saddam çıkar, Esad çıkar, Mübarek çıkar. Buradan hiçbir şart altında demokratik bir ülkenin hesap veren sorumlu başkanı çıkmaz. Bu, Türkiye’ye bir Orta Doğu dikta rejiminin hukukî alt yapısını getiren tekliir” yorumunu yaptı.

 ??  ?? Deniz Baykal
Deniz Baykal
 ??  ?? CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye