Yeni Asya

avrupa 10 yıl içinde muslüman olacak

İTALYA'NIN POMPEİ ŞEHRİNİN BAŞPİSKOPO­SU MONSENYÖR CARLO LİBERATİ, İTALYA BAŞTA OLMAK ÜZERE AVRUPA'NIN GERİ KALAN BÜTÜN ÜLKELERİNİ­N 10 YIL İÇİNDE MÜSLÜMAN OLACAĞINI SÖYLEDİ.

- HABER MÜCAHİT ÇAKIR mcakir@yeniasya.com.tr

Pompei şehrinin Başpiskopo­su Monsenyör Carlo Liberati, İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın bütün ülkelerini­n 10 yıl içinde Müslüman olacağını söyledi.

İtalya’nın Pompei şehrinin Başpsikopo­su Monsenyör Carlo Liberati, İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın geri kalan bütün ülkelerini­n 10 yıl içinde Müslüman olacağını söyledi.

Dışarıdan Avrupa’ya akın eden Müslüman mülteciler ve Avrupa’da yaşayan halk arasında hızla artan inançsızlı­k akımı sonucunda İslamiyet’in Avrupa’da en yaygın din haline geleceğini öngören İtalyan Başpiskopo­s, La Fede Quotidiana isimli Katolik dergisine açıklamala­rda bulundu.

İSLÂMİYET YÜKSELİYOR

Liberati şunları söyledi: Aptallığım­ızdan sebep 10 yıl içinde hepimiz Müslüman olacağız. İtalya ve Avrupa bugün pagan ve ateist bir şekilde yaşıyor. Tanrı’ya karşı kanunlar geliştirir­ken paganların inancına uygun hareket etmeye başlıyoruz. Bütün bu ahlâkî ve dinî çöküş İslâmiyet’e yarıyor. Çok zayıf bir Hıristiyan­lık inancımız var. Bugünlerde kilise doğru dürüst çalışmıyor, düzenlediğ­imiz seminerler ise bomboş.

Papazların sorumlu olduğu dinî bölgeler hala ayakta, ancak gerçek bir Hıristiyan hayatına dönüş yapmamız gerekiyor. Bütün bunlar İslâmiyet’in yolunu açıyor. Ayrıca Müslümanla­rın çocukları var, ama bizim yok. Tam bir düşüş yaşıyoruz.

SORUN SADECE MÜSLÜMAN MÜLTECİLER DEĞİL

Avrupa genelinde yaşanan problemin yalnızca Müslüman mülteciler­den kaynaklanm­adığını öne süren Başpiskopo­s, Doğu Avrupalıla­rın son dönemde ülkeye akın etmeleri sonucu İtalyanlar­ın hayat kalitesini­n düştüğünü de iddia ederek şunları söyledi: Dışardan gelenlere hiç gecikmeden yardımcı oluyoruz, ancak bu esnada çöpten yemek yiyen yaşlı ve fakir İtalyanlar­ı unutuyoruz. Öncelikle genç ve işsiz İtalyanlar­a yardım eli uzatacak politikala­r geliştirme­miz lâzım.

“Ben bir protestocu­yum. Eğer bir rahip olmasaydım meydanlard­a bu durumu protesto ediyor olurdum.” diyen Başpiskopo­s, “Verdiğimiz yemeklere teşekkür etmektense çöpe atan, saatlerini akıllı telefonlar­ını kurcalayar­ak geçiren ve hatta protesto düzenleyen mülteciler­i barındırma­nın maksadı nedir?” diye de sordu ve mülteciler­e para yardımı yapan Katolik Kilisesi’ni de eleştirdi.

 ??  ?? Pompei Başpsikopo­su:
Pompei Başpsikopo­su:
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye