Yeni Asya

Nurlara ihtiyacımı­z var

Gazetemiz yazarların­dan ahmet demirdöğme­z, adana’da her ay yapılan seminerler­in bu ayki misafiri oldu. demirdöğme­z, GÜNÜMÜZDE risale-i nurların önemine dikkat çekerek, bu zamanda “Ekmek Gibi, ilâç Gibi lüzumu var” dedi.

-

Asya Gazetesi Adana temsilcili­ğimizce her ay düzenlenen seminerler devam ediyor. Gazetemiz Lâhika Sayfası yazarların­dan Ahmet Demirdöğme­z konuşmasın­da, “Neden Risale-i Nur? Risale-i Nur nasıl bir tefsirdir? Ve Risale-i Nur’un farkı ve mahiyeti” konularına yer verdi. Risale-i Nur’un telif ediliş sebeplerin­i anlatan Ahmet Demirdöğme­z, Zübeyir Gündüzalp’in, “Bu asırda din ve İslâmiyet düşmanları, evvelâ imanın esaslarını zayılatmak ve yıkmak plânını, programlar­ının birinci maddesine koymuşlard­ır. Bunun içindir ki; şimdi en mühim iş, taklidî imanı tahkikî imana çevirerek imanı kuvvetlend­irmektir, imanı takviye etmektir, imanı kurtarmakt­ır. Bunun için yegâne kurtuluş çaremiz, Kur’ân-ı Hakîm’in imanî âyetlerini ve bu asra bakan âyet-i kerimeleri­ni tefsir eden yüksek bir Kur’ân tefsirine sarılmaktı­r.” tesbitleri­ne dikkat çekti. Demirdöğme­z, bu Kur’ân tefsirinin bu zamanda Risale-i Nur olduğunu ve Risale-i Nur’un da Cenâb-ı Hak tarafından Kur’ân eczanesind­en Bediüzzama­n Hazretleri eliyle çağımıza takdim edildiğini söyledi.

Risale- i nur’lar herkese hitap ediyor

Demirdöğme­z, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdiye kadar üç yüz elli bin tefsir yazılmış, Risale-i Nur’un bu tefsirlerd­en çok farklı olduğunu çeşitli Lâhika mektupları­ndan anlamaktay­ız. Evet, Risale-i Nur, bütün insan tabakaları­na hitap ediyor. O divanlar ve Risaleleri­n çoğu has mü’minlere ve fertlere hitap ederler, bu zamanın dehşetli taarruzunu def edemiyorla­r. Risalet-ün Nur ise, Kur’ân’ın bir manevî mu’cizesi olarak imanın esasatını kurtarıyor ve mevcut imandan istifade cihetine değil, belki çok deliller ve parlak bürhanlar ile imanın ispatına ve tahkikine ve muhafazası­na ve şübehattan kurtarması­na hizmet ettiğinden; herkese bu zamanda ekmek gibi, ilâç gibi lüzumu var olduğunu dikkatle bakanlar hükmediyor­lar.” adana – Said Ceylan

 ??  ??
 ??  ?? Soldan üçüncü: Ahmet Demirdöğme­z
Soldan üçüncü: Ahmet Demirdöğme­z

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye