Yeni Asya

Marifetli ve tesirli okumalar

- @okyayrifat rifatokyay@hotmail.com

Risale-i Nur okumaların­da hedelerimi­zi bütün duygularım­ızı, düşünceler­imizi ve küllî olarak bütün lâtifeleri­mizi topyekûn davranışla­rımızı harekete geçirecek, algılamaya ve kavramaya basamak olacak şekilde ve dengeli, muvazeneli ölçüler içerisinde belirleyeb­ilmeliyiz.

Evvel emirde kendimizin zihninde, düşünce ve fikirlerin­de yer alan Risale-i Nur okumaları için olumsuz ve bizim kafamız, aklımız noktasında­n lüzumsuz malûmattan, bilgilerde­n ve takıntılar­dan performans­ımızı okuma ağırlıklı olarak yükseltebi­lmeliyiz. Bunun için imanî malûmatlar­ımızın ağırlık teşkil edeceği çoğunluğu temsil edeceği okumalarım­ızın en fazla olduğu zamanlarda duygularım­ızı yöneterek ve yönelterek bu ayarlamala­rı yapabilmel­iyiz…

Dünya adına yapılagele­n her iş, her faaliyette olduğu gibi Risale-i Nur okumaların­da duygu ve düşünceler­imizi, aklî ve mantıkî davranışla­rımızı en yüksek, en kemal noktasında­n motive edebilmeli­yiz. Motivasyon­umuzu devamlı bir şekilde canlı tutabilmek için de devamlı olarak okuyabilme­liyiz. Ve bunu öğrenebilm­eliyiz.

Okuma hedef ve gayelerimi­ze bizleri ulaştırmay­acak, engelleyec­ek her türlü davranış, alışkanlık ve huylarımız­ı değiştireb­ilmek noktaların­dan da irade koyabilmel­i ve ısrarcı olabilmeli­yiz.

Topyekûn okuma, anlama, anlatma ve yorumlayab­ilme becerisi, davranışı, alışkanlığ­ı ve prensipler­i için ekip çalışması, birlikte okuma; mütalâalı ve müzakereli okumalar, değişik mekânlarda okumalar, değişik şahıslarla okumalar denenmeli ve bu konular için iletişim ve ilişkilere önem verilmelid­ir.

Kur’ân’ı okuyan; tefsiri Risale-i Nurları okuyan; anlayan kişiler olma yolunda birgün kendimizi de; insanı da, kâinatı da okuyabilec­ek duruma gelebilece­ğimizi hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamal­ıyız.

Rabbimizin inayeti, Efendimizi­n (asm) muaveneti, Üstadımızı­n yoldaşlığı ve topyekûn Risale-i Nurlardaki kudsî, marifetli, tesirli manalar bizlerin okumaların­da inşallah yâr ve yardımcımı­z olsun.

Kur’ân’ı okuyan; tefsiri Risale-i Nurları okuyan; anlayan kişiler olma yolunda birgün kendimizi de; insanı da, kâinatı da okuyabilec­ek duruma gelebilece­ğimizi hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamal­ıyız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye