Yeni Asya

Ekonomide endişeler artıyor

Ekonomik büyümenin göstergele­rinden sayılan ‘tüketici güven Endeksi’ şubat ayında da gerilemesi­ni sürdürdü.

-

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi Ocak ayında 88.6 iken, Şubat ayında yüzde 0.7 azalarak 88 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicile­rin sayısının bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor. İşsiz sayısı beklentisi endeksi de bir önceki aya göre yüzde 1.4 azalarak Şubat’ta 67.9 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenle­rin azalmasınd­an kaynakland­ı.

ekonomik büyümenin önemli öncü göstergele­ri arasında sayılan “tüketici güven endeksi”nde gerileme Şubat ayında da sürdü. Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçların­dan hesaplanan tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1.8 azalışla, Ocak ayındaki 66.9 düzeyinden Şubat’ta 65.7’ye indi. Seçimlerin ardından politik belirsizli­ğin azalmasıyl­a 2015 yılının Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 22.9 artışla Nisan 2014’ten bu yana en yüksek olan 77.15 değerini alan endeks bu tarihten sonra ise ağırlıklı olarak düşüş eğilimine girdi.

 ??  ?? TÜİK’IN anketine göre tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1.8 azalışla, Ocak ayındaki 66.9 düzeyinden Şubat’ta 65.7’ye indi.
TÜİK’IN anketine göre tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1.8 azalışla, Ocak ayındaki 66.9 düzeyinden Şubat’ta 65.7’ye indi.
 ??  ?? Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçların­dan hesaplanan tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1.8 azalışla, Ocak ayındaki 66.9 düzeyinden Şubat’ta...
Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçların­dan hesaplanan tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1.8 azalışla, Ocak ayındaki 66.9 düzeyinden Şubat’ta...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye