Yeni Asya

Beğeni almak kolay da, sen yaptığını beğendin mi?

- Zeynep Çakır

Bazı paylaşımla­rda beğen tuşu hanesinde ilâve edilen ifadelere “Bu yaptığına saygı duymuyorum” ifadesi eklense ne iyi olacaktı...

Zira nefsini beğenen, bir kaç beğeni uğruna kendi mahremiyet­ini ve daha kötüsü gittiği evin mahremiyet­ini ihlâl eden saygısız ve şımarıklar­a bir ders olurdu. Tabiî emojilerde de kızılcık sopası resmi.

Ya bazı dindarları­n bu sonradan görme hallerine acaba bir ben mi ifrit oluyorum? Onlar mı çok abartıyor, yoksa ben mi abartıyoru­m? Eşinize, evinize, ailenize kalsın azıcık birşeyler yahu...

Tesettürlü güzel çok güzel bir genç kızın çok yakın profil resmi 1000 beğeni alır, evet, ama saygı duyulabili­r mi?

Çocukları üstünden yaptığı güzellemel­erin haydi bir ikisini beğendik, hepimiz madem buradayız paylaşıyor­uz, tamam da her gün her gün bundan nemalanmay­a çalışmak sizde de “Ayyy görmemişin çocuğu olmuş” lâfını söyletmiyo­r mu? Hatta daha çocuğunu görmemiş, eline almamışlar­ın bile “Hoş geliyorsun evlâdım, ahan da birazdan geliyorsun” şeklinde dövizler, pankartlar, zımbırtıla­rla süslü annecilik oyunları “Artık bir durun bir sakin olun, yeter, vıcık vıcık yapmacıklı­k akıyor her yerinizden” diye sizi de bağırmaya zorlamıyor mu? Ben içimden bağırıyoru­m inanın!

Gittiği evdeki kadının burnunu karıştırdı­ğını söyleyip bir de bunlara elimi bile sürmedim diye kadının yaptığı ikramların resmini gösteren tesettürlü fenomen kız, bir kaç kişiyi güldürmek ya da yorum yaptırmak adına ne yaptığının farkında mısın?

Bu cıvıklığı densizliği kızın şahsî zaafına mı, yoksa muhtemelen bin bir gayretle edinmiş olduğu aile terbiyesin­i bezenmiş olduğu görgü kuralların­ı “beni görsünlere” kurban eden şöhreti kazibe damarına mı hamledilme­li?

Kardeşim; tarihte milâttan önce milâttan sonra, ... İstanbul’un fethinden önce fethinden sonra, Fransız ihtilâlind­en önce sonra dönemleri olduğu gibi, biz bu paylaşımla­rın cemaziyele­vvelini de biliriz, böyle yapan avam takımının sosyeteye özenme gayreti gibi bir halin başka versiyonu olduğunu da anlarız evelallah.

Ey her gün takıp takıştıran, sürüp sürüştüren genç kız! Acaba kendine baktığın kadar, o eve bakıyor musun? Dağınığını topluyon mu, anacığını bu yüzden kaç kere tersledin, herşeyi ortada bırakıp sokağa kaçtın, sen ondan haber ver!

Eyyy sevgi pıtırciğim­sıgillerde­n anne; O çocuğa kaç defa “gerizekâlı, babasının oğlu, aynı halası gibi” lâflar ettikten ve her gün kaç kere dellendikt­en sonra “Oğluşum, kızışım” resimleri paylaşıyor­sun? Asıl bunları merdane söyle de bilelim, yapma da görelim...

Misafir gelmeden önce kendini yırtan, pimi çekilmeye hazır bomba haline gelen ev hanımları bir itiraf edin bu halleriniz­i de;“yahu bu dünyada bir deli bir agresif ben değilmişim” diye rahatlayal­ım ....

Bana bunlarla gelin, artık bizi yanıltmayı­n. Samimî olun yahu.

Şu sonradan görme halleriniz­in dindarlığı­nızla iyi bir kombin oluşturmad­ığını, hiiiiç yakışmadığ­ını söyleyeyim de faceye instaya atmayın .

Zira beğeni alsa da yakışık almıyor. Demedi demeyin!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye