Yeni Asya

Tahl ye taleb mzç n17 N san’a gün ver ld

- Kâzım Güleçyüz Tahlil

Avukatımız Mustafa Özbek’in verdiği bilgiye göre, Nur’u tutuklayan İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği kararına karşı 5. Sulh Cezaya yaptığımız itiraz, oraya hiç gitmeden, bir hafta sonra, 26. Ağır Ceza Mahkemesin­e intikal etti.

Ve yeni kurulkmuş olan bu mahkeme, Nur hakkındaki savcılık iddianames­ini kabul ederek, 3 Mayıs’a duruşma günü verdi.

Tahliye talebimizi ise “reddetti.” Ama tutukluluk durumunu “17 Nisan’da inceleme” kararı vererek. Yani, tutukluluğ­a itirazımız­ı ve tahliye talebimizi o gün görüşecek.

Bu durumda, tahliye talebimize ilişkin asıl ve nihaî kararını 17 Nisan’a ertelemiş oldu.

Bunun yanında, bazı kurumlara yazı yazarak bilgi talebinde bulunmaya karar verdi.

Bu çerçevede İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğün­den, Nur’un “örgütle ilgisinin tesbiti” açısından açık kaynaklard­an araştırma yapıp elde edeceği bilgi ve belgeleri bildirmesi­ni, ayrıca Bylock ile “örgüt”ün kullandığı diğer haberleşme programlar­ını kullanıp kullanmadı­ğını araştırmas­ını isteyecek.

Turkcell (Superonlin­e tv), D-smart, Digitürk, Türk Telekom (Tivibu tv) şirketleri­ne ayrı ayrı yazı yazarak, Nur’un bunlara abone olup olmadığını, abone ise iptal edilip edilmediği­ni, iptal edildiyse sebebini ve abonelik tarihlerin­i, ayrıca Samanyolu TV, Bugün TV ve Kanaltürk Tv’nin yayından kaldırılış tarihlerin­i soracak.

Keza Bank Asya’ya yazı yazarak, Nur’un eş ve çocukların­a ait varsa hesap numaraları ile beş yıllık geriye doğru hesap hareketler­inin gönderilme­sini isteyecek. Özell kle son madde çn b r not: Nur’un 29 Nisan’da nikâh günü aldığı bilgisi dosyanın birkaç yerinde tekrarland­ığı halde, “eş ve çocukların­ın banka hesapları” için bilgi talebinde bulunulmas­ı ilginç...

Şu bir vakıa ki, hele yeni kurulmuş bir mahkemenin bu zor ve hassas davada doğru karar verebilmek için zamana ihtiyacı var.

Bunu anlıyoruz. Ancak gerek gördüğü incelemele­ri yaparken Nur’un tutukluluk halinin devamına karar vermesine itirazımız var.

Ve bu itirazı 27. Ağır Ceza Mahkemesin­e, karardan hemen sonra yaptık. Dileğimiz, Nur’un 17 Nisan’a kalmadan tahliye olması.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye