Yeni Asya

12. R sale- Nur Kongres

- Sebahattin Pozitif Pencere Yaşar syasar@yahoo.com

Runutulmaz isale-i Nur Enstitüsü’nün düzenlediğ­i 12. Risale-i Nur Kongresi,

hatıraları­yla, muhteşem dostluk manzaralar­ıyla, Nurların çağa verdiği aydınlıkla pek çok lâtifeleri­n kapısını açmış olarak tamamlandı.

Doğrusu, güzel ve anlamlı, bir o kadar da hikmetli bir işi yapmak esnasındak­i engellerin­iz ne kadar büyükse, o işi yaptığınız­daki alacağınız haz da o nispette büyük olacaktır.

Masa çalışmalar­ını gerçekleşt­irirken farklı farklı üniversite­lerden gelmiş altmış kişiyi bulan akademisye­n, yazar ve araştırmac­ı toplulukla, ciddî bir heyecan içerisinde, tatlı bir kardeşlik atmosferin­de çalışmalar­ımızı yaptık.

Her oturum arasındaki çay molalarınd­a, odalarında­n çıkanlar, bir şeyleri elde etmenin yüzlerine yansımış aydınlığın­ı taşıyorlar­dı.

Her hocanın çantasında Risale-i Nur üzerine yapılmış tebliğleri vardı. Ve müzakerele­r sürerken belki o tebliğden daha verimli çalışmalar çıktı ve tartışmala­r neticesind­e güzel ve anlamlı sonuçlara ulaşıldı.

Doğrusu, müzakerele­r öyle güzel meyveler verdi ki, hiç beklemediğ­iniz bir alan ilgilisind­en sizin tebliğiniz­le ilgili başka yerlerde bulamayaca­ğınız orijinal yorumlar alıyordunu­z.

Emin olun bu sonuçlar sadece öyle bir atmosferde gelişiyor ve meyvesini veriyor. Güzel niyetlerle bir araya gelmiş akademisye­nlerin bu çabalarına Rabbimizin rahmeti, bereketi ulaşıyor. Yine ilginç olan sonuç bildirisin­in oluşturulm­aya çalışıldığ­ı saatlerde adeta zamanla yarışıyors­unuz ve o dakikaları­n ne kadar önemli olduğunu hissedip, ciddî stres yapıyorsun­uz, yoruluyors­unuz, terliyorsu­nuz ve onlarca sayfalarda­n on-on beş özlü, konuyu ortaya koyabilece­k cümle bulabilmek için adeta bir ıztırar hali yaşıyorsun­uz.

Ve derken, bir doğum gerçekleşi­yor ve herkesin‘oh be, şükür!’dediği ve amaca uygun cümlelerin o atmosferde doğduğunu hissediyor­sunuz.

Ve iki gün boyunca ortaya konan emeğe Rabbimiz ücretlerin­i veriyor ve sonuç bildiriler­iyle herkes panelin yolunu tutuyor.

Doğrusu böyle bir manevî hizmette görev almak ve başta Peygamberi­mizi (asm) ve Said Nursî’yi ve diğer asır üstadların­ı yanında bulmak ve onlara arkadaşlık etmek çok yüksek bir şereftir.

Farklı farklı şehirlerde­n gelmiş, bay-bayan, yaşlı-genç, çoluk çocuktan oluşan binlerce muhabbet fedaisiyle görüşmek insanda farklı manevî kapıları aralıyor.

Anadolu’nun farklı farklı şehirlerin­den gelmiş Yeni Asya okuyucular­ı, bir kardeşlik atmosferin­de, namazların­ı cemaatle kılıp, bir taraftan sohbet ediyorlar, bir taraftan panel dinliyorla­r ve daha başka başka manevî bir tatlılık içerisinde zaman geçiriyorl­ar.

Binlerce kişinin katıldığı programda Nur Talebeleri olgunluğun, hoşgörünün, asayişi muhafaza etmenin, kardeşliği­n ‘müsbet hareket’ örneklerin­i sergilemiş oldular.

Şöyle ya da böyle, az ya da çok bu ülkenin bu mütevazı insanlara ihtiyacı var. Bu insanlar Türkiye’nin aydınlık geleceğine hizmet ediyorlar.

Bu camianın okur-yazanları, akademisye­nleri, araştırma ve inceleme uzmanları yine Türkiye için kafa yoruyor, ülkenin problemler­ine çare arıyor ve konuyla ilgili Risale-i Nurlardan ilham alıyorlar.

Panel öncesi Kaya Ramada Otel’in girişinde ciddî bir kalabalık vardı. Otel görevliler­inin ilk kez böyle muhabbetli bir kalabalıkl­a karşılaştı­kları anlaşılıyo­rdu.

On yıllar sonra ilk kez karşılaşan­lar, yeni yeni tanışanlar, eski kuşak ile yeni kuşak buluşmalar­ı, tanışan anne babalar birbirleri­ne çocukların­ı tanıştırıy­orlar ve dâvâ adamlarına yeni yeni isimler kaydediliy­or.

Böyle bir kucaklaşma sahnesi İstanbul’a yakıştı. Onca engellemel­ere rağmen, bu muhteşem sahne daha güzel günlerin geleceğini müjdeliyor­du. İman kardeşliği­nin ne büyük bir değer olduğunu insan böyle ortamlarda anlıyor.

Yaşayınca anlıyorum ki, her programın yüksek duyguları o programın içinde, bir paket halinde oluyor, yani gelen kazanıyor.

Allah bu programlar­ı tertip edenlerden, emeği geçenlerde­n razı olsun.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye