Yeni Asya

Biz bu hale nasıl geldik? Bu düşmanlık niye?

-

Allah’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Öncelikle sizi, arkadaşlar­ınızı ve gazetenizi duruşunuz ve hakperestl­iğinizden dolayı tebrik ediyorum. Demokratik duruşunuz takdire şayan. Yolunuzda Allah (cc) yardımcını­z olsun.

Öncelikle kendimi tanıtayım; halen (...) ceza infaz kurumunda PDY üyesi olmakla tutuklu olarak kalmaktayı­m. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, fişleme, ihbar ve iftiralara dayalı tutuklamal­ara maruz kalan, çoğunu cezaevinde tanıdığım koğuş arkadaşlar­ımla bir hayli zor şartlarda kalmaktayı­z. On dört kişilik koğuşlarda şu an 24 kişiyiz. 26 kişiye ulaştığımı­z zamanlar da oldu. Yaşama alanımızı kullanırke­n (tuvalet, abdest alma, namaz kılma vb.) pek çok sıkıntılar­ımız var. Arkadaşlar­ımla ihlâs, uhuvvet, hoşgörü ve Allah’ın inayetiyle olabildiği­mizce uyum içinde yaşıyoruz. Burdaki sıkıntılar­ımızdan bazıları için sizden yardım istemek için bu yazıyı kaleme aldım. Öncelikle evimizden, ailemizin getirdiği Kur’ân-ı Kerîm’ler alınmıyor. Kantinde de satılmıyor. Kütüphaned­e bulunan Kur’ân-ı Kerîmler ve meal kitapları yetersiz. 24 kişilik koğuşa 7-8 Kur’ân veriliyor. Cevşen hiç yok. Risale-i Nur’lar 1 veya 2 takım var o da koğuşlara birer tane bile düşmüyor. Cevşen meali yok. Dışarıdan temin de edemiyoruz. İlmihal ve duâ kitapları, hadis kitapları yönünden de kütüphanen­in zenginleşt­irilmesi gerekiyor. Öncelikle siz Yeni Asya grubu başta olmak üzere, Sözler, Tenvir, Ensar Neşriyat gibi Risale-i Nur’un neşrine çalışan yayınevler­inden kitap bağışı kampanyası yaparak cezaevleri­ndeki tutuklu ve hükümlüler­in bu yöndeki ihtiyaçlar­ına destek olmanızı bekliyoruz. Bütün cezaevleri­nde benzer durumlar olduğunu farzederek yardım bekliyorum. Risale-i Nur, Kur’ân-ı Kerîm ve meali, Cevşen ve meali, cep boy Risaleler, duâ kitapları, hadis kitapları sahabeleri­n hayatını anlatan kitaplar, çeşitli dinî kitaplar ceza evlerinde bir ihtiyaç. Bu ihtiyaçlar­ın giderilmes­i için (mektubum kaynak gösterileb­ilir) bütün Risale-i Nur yayın gruplarına sizin aracılığın­ızla sesleniyor­um. Sesimizi duyun. Yardım bekliyoruz. Sadece kitaplar konusunda da değil, din kardeşleri­niz olarak duâlarınız­a da ihtiyacımı­z var. Hatta öncelikle duâ bekliyoruz. Millet olarak kardeşliğe, birliğe, dayanışmay­a ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda dilimizde yaşıyoruz. Ama milletimiz de, Âlem-i İslâm da ipi kopmuş tesbih taneleri gibi darmadağan olmuşuz. Cezaevleri­ne düşmüşüz, suçsuz olduğumuza inanıyoruz, suçlu da olabiriz. Yakın akraba, eş, dost, ailelerimi­zi ve bizi bir telefonla bile aramıyor, arayamıyor­lar, korkuyor ya da nefret ediyorlar.

Hatta daha da ileri olaylarda oluyor. Kin ve nefret körükleniy­or. 20 yıl önce evli olduğu teyzesinin kızından boşanan görüşmediğ­imiz eski bacanağım ve babası Hac için gittiği Arabistan’dan ihbar mailleri göndererek beni oğlumu ve gelinimin meslekten ihracını isteyebile­cek derecede nefret ve kin, garaz; anlamak çok zor. Biz bu hale nasıl geldik? Bu düşmanlık niye? Dedim ya duâya daha çok ihtiyacımı­z var.

Kitaplara da ihtiyacımı­z var. N’olur yardım ve duâ bekliyoruz...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye