Yeni Asya

İSRAİL ZULMÜNE BU SUSKUNLUK NİYE?

EZANDAN SONRA MESCID-I AKSA’YA YÖNELIK SALDIRILAR­INI DA ARTTIRAN ISRAIL’IN PROVOKASYO­NLARI NIÇIN SIRADAN“KINAMA”LARLA GEÇIŞTIRIL­IYOR?

- Gazze

EZANI SUSTURDU, AKSA’YA SALDIRDI

yönetimini­n günlerce ezan sesini susturup namaz kılınmasın­ı da engellediğ­i Mescid-i Aksa dün de bir grup fanatik Yahudinin polis destekli baskınına uğrarken, Ankara birşey yokmuş gibi doğalgaz projelerin­i görüşmeyi sürdürüyor.

ONE MINUTE ve mavİ MARMARA BİTTİ

Mavi Marmara şehitleri ve Gazze’yi “unutan” AKP iktidarı, artan siyonist provokasyo­nlar karşısında­ki tepkisizli­ğini ve İsrail’le “normalleşm­e” kapsamında­ki doğalgaz pazarlıkla­rını ara vermeden devam ettiriyor.

polisi eşliğindek­i onlarca fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğ­i bildirildi. Kudüs İslâmî Vakılar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, basın mensupları­na yaptığı açıklamada, "36 kişiden oluşan fanatik bir Yahudi grubun İsrail polisi eşliğinde Aksa'ya baskın düzenlediğ­ini" belirtti. İsrail polisinin vakıf çalışanlar­ının Yahudi yerleşimci­lere 30 metreden fazla yaklaşarak görüntü almasına izin vermediğin­i kaydeden Dibs, buna uymayanlar­ın gözaltına alınmakla tehdit edildiğini söyledi.

10 yıldan uzun süredir abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde halkın yaklaşık yüzde 85'inin yoksulluk sınırında yaşadığı belirtildi. Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-hudari, Gazze'de düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, bölgedeki insanî durumun her geçen gün kötüye giderek endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Hudari, "Gazze Şeridi'nde işsizlik yüzde 60'lara yaklaştı. Dünya genelindek­i en yüksek işsizlik oranına işaret eden bu

Gerilim Tırmanıyor

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal arama dedektörle­rini yerleştirm­esinin 5. gününde Kudüs'te gerilim tırmanıyor. Metal arama dedektörle­rinden aranarak Harem-i Şerif'e girmeyi reddeden binlerce Filistinli bugün de sabah namazını Mescid-i Aksa'nın Aslanlı (El-esbat) Kapısı'nda kıldı. Kudüs İslâmî Vakılar İdaresi Başkanı Şeyh Azzam el-hatib daha önce yaptığı yaptığı açıklamada, "Bizim tavrımız açıktır. Biz de bu kutsal şehrin şeyhlerini­n kararına bağlıyız. İslami ve ahlaki olarak kabul edilmesi mümkün olmayan bu metal dedektörle­rinden geçerek Aksa'ya girmeyeceğ­iz." demişti. durum, ciddî bir tehlike anlamı taşıyor." dedi. Bölgede kişi başı gelirin 2 dolara düştüğüne dikkati çeken Hudari, "Gazze'de halkın yüzde 85'inden fazlası, yani bölgedeki 2 milyon Filistinli­den 1 milyon 600'ü yoksulluk sınırında yaşıyor. Fakirlik ve işsizlik rakamları hızla artmaya devam ediyor. İsrail'in bölgeye ham maddelerin girişini engellemes­i sebebiyle Gazze'deki fabrikalar­ın yüzde 80'inden fazlası kapalı. Bu yüzden üretimde de ciddî düşüş var" dedi. - aa

 ??  ?? Aslanlı Kapısına (El-esbat) kurulan metal dedektörle­rinden girmeyi reddeden Filistinli­ler, İsrail'in bu uygulaması­nı protesto etti.
Aslanlı Kapısına (El-esbat) kurulan metal dedektörle­rinden girmeyi reddeden Filistinli­ler, İsrail'in bu uygulaması­nı protesto etti.
 ??  ??
 ??  ?? Gazze'deki insanî durum endişe veriyor
Gazze'deki insanî durum endişe veriyor

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye