Yeni Asya

6 bakanın yeri değişti

6 Bakan gitti, 6 Bakan geldi

-

KABİNE DIŞI KALANLAR:

Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, Mehmet Müezzinoğl­u, Faruk Çelik, Nabi Avcı, Akif Kılıç.

KABİNEYE YENİ GİREN İSİMLER:

Hakan Çavuşoğlu, Abdülhamit Gül, Jülide Sarıeroğlu, Osman Aşkın Bak, Ahmet Eşref Fakıbaba, Ahmet Demircan

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 65. Hükümette yapılan değişiklik­leri açıkladı. Buna göre, Başbakan Yardımcıla­rı Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu oldu.

hükümet sistemi”ni getiren anayasa değişikliğ­i teklifinin yüzde 51.4 “evet” oyuyla kabul edilmesi sonrası yapılmasın­a “kesin” gözüyle bakılan “kabine değişikliğ­i” dün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın onayladığı yeni kabineye giren isimler, dikkati çekti. Kabinede, 11 bakanlıkta değişikliğ­e gidildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık başbakan yardımcısı oldu. Görev değişikliğ­inin ardından Nurettin Canikli Millî Savunma Bakanı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül Adalet Bakanı, AKP Samsun Milletveki­li Ahmet Demircan da Sağlık Bakanı oldu.

İşte Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı Yenİ kabİne lİstesİ şöyle:

Başbakan: Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı: Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı: Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı: Recep Akdağ, Başbakan Yardımcısı: Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı: Abdülhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Jülide Sarıeroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Pak, Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanı: Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı: Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı: Naci Ağbal, Millî Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı: Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı: Ahmet Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Aslan.

 ??  ?? Tuğrul Türkeş
Tuğrul Türkeş
 ??  ?? AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül Adalet Bakanı
AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül Adalet Bakanı
 ??  ?? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu
 ??  ?? Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Pak
Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Pak
 ??  ?? Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanı: Ahmet Eşref Fakıbaba
Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanı: Ahmet Eşref Fakıbaba
 ??  ?? Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu
 ??  ?? Ahmet Demircan sağlık bakanı
Ahmet Demircan sağlık bakanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye