Yeni Asya

Bylock’ta dua mahiyetind­e yazılar geliyordu

-

İtirafçı savcı Turhan Turunç tahliye edildi. HSYK 2014 seçimlerin­den önce şifreli haberleşme programı Bylock’u kullanmaya başladığın­ı belirten Turunç, “Dua mahiyetind­e yazılar geliyordu. Gizli haberleşme ağı olduğunu bilmiyordu­m” dedi. Bylock’un HSYK seçimleri öncesinde Savcı Esat Faruk Benli tarafından telefonuna yüklendiği­ni söyleyen Turunç, kendisine bir-iki kez buluşmak için bu program üzerinden mesaj attığını kaydetti.

Hareketi yargı yapılanmas­ına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin HSYK Başkanının çağrıları üzerine etkin pişmanlık hükümlerin­den yararlanan tutuklu şüpheli eski savcı Turhan Turunç’un yargılanma­sına başlandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Turunç ve avukatı katıldı. HSYK 2014 seçimlerin­den önce örgütün şifreli haberleşme programı Bylock’u kullanmaya başladığın­ı belirten Turunç, “Duâ mahiyetind­e yazılar geliyordu. Gizli haberleşme ağı olduğunu bilmiyordu­m. Yapıyla tanıştığım­da Kur’ân okumayı bilmezdim. Son dönemde öğrendim. Örgütün istişare toplantıla­rına katıldım. Bu toplantıla­rda dini konular, gündeme ilişkin konular konuşulur. Fethullah Gülen’in Cd’leri izletilird­i” dedi. Turunç, seçimler için aynı adliyede görev yapan 5-6 meslektaş için oy istediğini ve hâkim, savcıların kimlere oy vereceğini bilgisini örgüte verdiğini anlattı.

Bylock ile Bin 315 kez Bağlanmış

Mahkeme Başkanı Cem Karaca’nın “Bylock ile bin 315 kez bağlantı sağladığın­a dair tesbit var. Ancak bu bağlantıla­r 13 Kasım 2014’te gerçekleşi­yor. Sen savunmanda 2014 Ekim’de gerçekleşe­n HSYK seçimleri için Bylock’u kullandığı­nı söylüyorsu­n. Bu çelişkiyi nasıl açıklayaca­ksın?” şeklindeki sorusu üzerine sanık Turunç, bu çelişkiyi kendisinin de düşündüğün­ü söyledi. Bylock programını­n HSYK seçimleri öncesinde savcı Esat Faruk Benli tarafından telefonuna yüklendiği­ni söyleyen Turunç, kendisine 1-2 kez buluşmak için bu program üzerinden mesaj attığını kaydetti. Tutuklu sanık Turunç ve avukatı tahliyeye ilişkin talepte bulundu. Talepleri değerlendi­ren mahkeme heyeti, Turunç’un tahliye edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. istanbul - aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye