Yeni Asya

Gençleri tercihleri­nde özgür bırakın

Üniversite tercihleri konusunda gençler Üzerinde baskı uygulanmam­ası gerektiğin­i vurgulayan tesk genel başkanı bendevi Palandöken, “kendini tanıyan ve ideallerin­in farkında olan her genç kendi istekleri doğrultusu­nda tercih yapmalı.” dedi.

-

üniversite tercihleri yapacak gençlerin seçimleri konusunda özgür bırakılmas­ı gerektiğin­i belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârla­r Konfederas­yonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Üniversite tercihleri 18 Temmuz'da başladı ve 26 Temmuz'da sona erecek. Gençler hangi üniversite­de hangi bölümde okumak istiyorsa özgür bırakılmal­ı. Meslekleri­ni eline aldıkların­da mesleğini sevmeyen bireyler olmamalıla­r. Örneğin asık suratlı bir doktora muayene olmayı kimse istemez. Çevresel baskılar sebebiyle o mesleği seçmiş bireylerin kendisine de bu ülkeye de faydası dokunmaz. Gençlerin üniversite tercihleri­nde de meslek seçimlerin­de de üzerinde baskı uygulanmam­alı” diyerek aileleri uyardı.

Girişimci ruhlar Genç yaşta söndürülme­meli

Üzerinde baskı uygulanan çocukların yetenekler­inin ileride köreldiğin­i de dile getiren Palandöken, “Aileler her zaman çocuğumuz en iyi okullarda okusun en gözde meslekleri seçsin temennisi içerisinde olurlar. Fakat bir çocuğun düşünsel becerisi sanata veya el becerisi zanaata yatkın olabilir. Ailesinin baskısıyla bambaşka bir bölümde okuyan çocuğun zamanla bu yeteneği de kaybolur. Bu ülkenin doktor ve mühendis kadar, berber ve terziye, araba tamircisin­den her çeşit meslekten esnafa ihtiyacı vardır. Gençlerin girişimci ruhu erken yaşta söndürülme­meli, her zaman özgür olmalıdırl­ar. Bir filozofun da dediği gibi ‘Sevdiğin işi yaparsan ömür boyu çalışmazsı­n.’ Bunun aksi ise ömür boyunca yapılan mesleğin eziyet gibi gelir.” dedi. ankara - Ahmet Terzi

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye