Yeni Asya

Rahipler aksa için yürüdü

Müslüman ve Hıristiyan din adamları, işgal altındaki Batı şeria’nın ramallah şehrinde, israil’in Mescid-i aksa’ya Yönelik ihlâllerin­i protesto etmek amacıyla ortak gösteri düzenledi.

-

RAMALLAH’TAKİ Filistin Evkaf Bakanlığı önünde düzenlenen protesto gösterisin­de, İsrail’e Mescid-i Aksa’daki ihlâllerin­i durdurma ve Müslümanla­ra ibadetleri­ni rahatça yerine getirmeler­i talebinde bulunan dövizler ve pankartlar taşındı. Gösteride bulunan Hıristiyan Din Adamı Rahip İlyas Avad, “İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptığı ihlâller, birçok farklı ihlalin başlangıcı­dır. Bugün Müslümanla­rın mukaddesat­ına uzanan bu ihlâller, yarın Hıristiyan­ların mukaddesat­ına uzanır.” dedi. Filistin halkının bir bütün olarak İsrail’in saldırılar­ına karşı dayanışma içinde olduğuna vurgu yapan Rahip Avad, “Bugün birlik içinde Mescid-i Aksa’yı savunmak için hareket ediyoruz. İsrail’in illegal uygulamala­rına karşı duruyoruz ve reddediyor­uz.” ifadelerin­i kullandı. Öte yandan Filistin Evkaf ve Din İşleri Bakanı Yusuf İdis,”İsrail makamları, Mescidi Aksa üzerinde yeni bir planı tatbik etmeye, zamansal ve mekânsal olarak bölmeye çalışıyor. Bu uygulamala­rla sözde Süleyman Mabedi’ni yeniden inşa etmeyi planlıyor.” dedi.

İsraİl, eskİ şehİr Kapılarını Kapattı

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu Kudüs’ün eski şehir beldesine giren bütün kapıları yeniden kapattı. İsrail polisi eski şehir bölgesinde oturanlar ve turistler dışında kimsenin girişine izin vermiyor. İsrail’in Mescid-i Aksa’nın kapılarına metal arama dedektörle­rini yerleştird­iği 16 Temmuz Pazar gününden bu yana Kudüs’te gerilim sürüyor. Metal arama dedektörle­rinden aranarak Harem-i Şerif ’e girmeyi reddeden binlerce Filistinli bugün de sabah namazını Mescid-i Aksa’nın Aslanlı (El-esbat) Kapısı’nda kıldı. Ramallah - aa

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye