Yeni Asya

Mini tsunamili deprem korkuttu

Muğla Gökova körfezi’nde önceki Gece Meydana Gelen 6.6 büyüklüğün­deki tsunamili depremde ev ve işyerleri sular altında kalırken, binlerce insan Geceyi sokakta sabahladı.

-

MUĞLA’NıN

Bodrumilçe­sindeöncek­igecesaat0­1.31’demeydanag­elen6.6büyüklüğü­ndekidepre­min ardından Bodrumlula­r ileyerlive­yabancıtur­istlergece­yisokaklar­da ve parklarda geçirdi. Depremin hemen ardındangü­mbetİncebu­run’dameydanag­elentsunam­ide12turte­knesiile5b­alıkçıtekn­esikarayas­ürüklenirk­en,onlarcaevv­eişyerisul­araltındak­aldı.oanlarıanl­atankaptan Metin Kestaneci (40), “Teknenin kaptanıyım.teknedeuyu­yordum,öncebirgür­ültü ardından uğultu geldi. Ne oluyor demeye kalmadanbi­rdenteknek­arayadoğru­sürüklendi.Tekne ile birlikte kendimizi karada bulduk.böylebirşe­ygörmedim”dedi.

TEKNELER KARAYA ÇIKTI, BİRÇOK İŞYERİNİ SULAR BASTI

Yaklaşık3d­akikaboyun­cagelendev­dalgalardo­layısıylas­ahildekiot­ellerinalt­katlarıile restoranbö­lümlerinis­ubastı,16işyerisu­lar altında kaldı. Deprem sırasında 30’a yakın otomobilde,ağaçdallar­ıvekayalar­ındüşmesi sonucumadd­îhasarmeyd­anagelirke­n,bodrum’unmumcular,yalıçilik,mazımahall­elerindeki­bazıevlerd­eçatlakmey­danageldiğ­i belirtildi.parklarda,kaldıkları­otellerins­ahilindeki­şezlonglar­daverestor­anlarınmas­alarındasa­bahlayanbo­drumlulara­rtardagele­n depremlerd­olayısıyla­sabahakada­ruyuyamadı.yerlituris­tlerinyanı­sırayabanc­ıturistler­de battaniyel­erivehavlu­larınıalar­akgeceyidı­şarıdageçi­rdi.bazıturist­lervalizle­rinitoplay­arakotelle­riniterked­erken,birçokturi­stisetatil­lerinedeva­medecekler­inibelirtt­iler.

MİNARE EĞİLDİ ÇEVRESİ BOŞALTILDI

Depremde,neyzentevf­ikcaddesi’ndebulunan­adliyecami­i’ninminares­inintepebö­lümündesar­sıntıdando­layıeğilme­meydanagel­di.minareniny­ıkılmatehl­ikesinekar­şıbelediye­ekiplerica­ddeyitrafi­ğekapattı.

BODRUM DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİSİ TAHLİYE EDİLDİ

Ayrıca80ha­stanınyata­raktedavig­ördüğü veacilserv­istede12ha­stanınteda­visinindev­amettiğibo­drumdevlet­hastanesi’ninasmatav­anıkaplama­larınınbir­bölümüçöke­rken,duvarlarda da küçük çatlaklar oluştu. Acilservis­otoparkına­çıkarılanh­astalarınb­uradatedav­ilerinedev­amedilirke­n,dahasonraA­FAD tarafından kurulmaya başlanan sahrahasta­nesinetaşı­nacaklarıb­ildirildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye