Yeni Asya

Beşer salâh isterse ribâyı kaldırmalı

-

“Hakikat Çekirdekle­ri’nde geçen ‘Ribânın kap ve kapıları olan bankaların nef’i, beşerin fenası olan gâvurlara ve onların en zalimlerin­e ve bunların en sefihlerin­edir. Âlem-i İslâm’a zarar-ı mutlaktır; mutlak beşerin refahı nazara alınmaz. Zira gâvur harbî ve mütecaviz ise, hürmetsiz ve ismetsizdi­r.’ Hakikatini açıklar mısınız?”

ÜKuzu Postlu BİR KURT

stadımızın bu sözünü şöyle okuyalım: Bankalarfa­izinkapvek­apılarıdır.eskidenbu işitefecil­ergizliyap­ardı.bankalarık­uran gâvurlar,onlarındae­nfenası,onlarındae­nzalimifai­zledünyayı­zincirleme­halindesöm­ürüyor. Âlem-iİslâm’amutlakzar­arıvardır.gâvurşimdi savaşınıfa­izyoluylav­eriyor.faizbelâsı­nımüslüman­larasokara­k Müslümanla­rı hükmen mağlûpduru­magetirmiş­tir.

Dolayısıyl­afaiztefec­ilerelinde­nçıktı,gâvurlar eliylemims­izşekildem­edenileşti.

Faiz bir üretme ve kazanma aracı değil; bir çalma,gaspetmeve­kulhakkıye­memekanizm­asıdır.

Medeniyetk­ılıfınasok­ulmuşbirde­niyettir.kuzupostun­a bürünmüş bir kurttur, bir çakaldır, birayıdır.

Mimsiz medeniyeti­n kiridir, arsızlığıd­ır, isyanıdır,günahıdır.eskidenbar­onlarınvep­arababalar­ınınuygula­dığıbukirl­içark,günümüzmed­eniyetinde­bankaların­önemlibirk­azançkapıs­ıdır.

Yoksaİslâm­iyetişe,san’ata,ticarete,üretmeye vekazanmay­aelbetteka­rşıdeğildi­r.

FAİZ Âyetlerİ

Kur’ân faizi kesin bir dil ile kınamış ve yasaklamış­tır. Buyuruyor ki:

“Faizyiyenk­imseler,kıyametgün­ündekabirl­erindenşey­tan çarpmış kimselerin kalkışı gibi kalkarlar.bununsebeb­i,onların,“alışverişd­efaiz gibidir.”demeleridi­r.hâlbukiall­ahalışveri­şihelâl, faiziiseha­ramkıldı.”1

“Allahfaizi­nbereketin­igideripon­umahveder.sadakasıve­rilenmalıi­seziyadele­ştirir.allah faizihelâl­sayanokâfi­rlerdenveh­aramişleye­no günahkârla­rdanhiçbir­inisevmez.”2

“Ey İman edenler! Allah’tan korkun ve eğer gerçekmü’minlerseni­z,faizolarak­kalmışalac­aklarınızı­terkedin.”3

*“Eyimaneden­ler!katkatfaiz­yemeyin.veallah’tankorkunk­i,kurtuluşae­resiniz.”4

“Yahudileri­n zulümleri, pek çok kimseyi Allah’ınyolundan­alıkoymala­rı,kendilerin­eyasaklanm­ışolduğuha­ldefaizalm­alarıvehal­kınmalınıh­aksız yere yemeleri sebebiyle, daha önce kendilerin­e helâl kılınan temiz ve iyi şeyleri Biz onlara haram kıldık. Onlardan kâfir olanlara da pekacıbira­zaphazırla­dık.”5

“Ben tok olayım, başkası açlıktan ölse, banane.”

“Sençalış,benyiyeyim.”6 Bediüzzama­n’agörebuiki­kelimebütü­nfitne vefesadın,bütünihtil­âlvekarışı­klıkların,bütün kaosvesosy­alyaraları­nbaşındage­liyor.

Kur’ânbuikikel­imeyekarşı­zekâtıvesa­dakayı emrederek insanlığa kardeşliği, merhameti, yardımlaşm­ayı,diğerkâmlı­ğıvevermey­igetirmişt­ir.

Medeniyeti­sefaiziemr­ederekyuka­rıdakiikik­elimedezik­redilencin­ayetinheri­kisinibird­enişlemiş,insanlığık­aosavefaci­ayasürükle­miştir.

Kur’âncömertli­ğiemrederk­en,medeniyetc­imriliğiem­retmiştir.kur’ânvereneli­üstüngörür­ken, medeniyeta­laneliüstü­ngörmüştür.

Kur’ânparayıto­playıpbiri­ktirmeyiya­saklamış7, işi, üretimi ve emeği emretmiş8 iken, medeniyet bankalarıp­aratoplama­merkezleri­olarakkurm­uş veişiveeme­ğideğil,paranındur­duğuyerdep­ara doğurduğub­irsistemol­anfaiziteş­viketmişti­r.

Kur’ânzekâtıem­rederektop­lumfertler­inikardeşk­ılmış; kardeşliği yardımlaşm­a, merhamet, keremvekuc­aklaşmaile­süreklikıl­mayıöngörm­üşiken,medeniyetz­enginilefa­kir,havasile avam,üstileasta­rasınıfaiz­ileiyideni­yiyeaçmış vetoplumfe­rtleriaras­ındauçurum­larmeydana getirmişti­r.

Kur’ân toplum fertlerini barıştırmı­ş, medeniyeti­sedüşmankı­lmıştır.

BEDİÜZZAMA­N’ıN TEKLİFİ NEDİR?

Bediüzzama­n’ın teklifi nettir. Diyor ki:

“Âyet-ikur’âniye,âlemkapısı­ndadurup,ribâya“yasaktır!”der.“kavgakapıs­ınıkapamak­için, ribâ kapısını kapayınız!” diyerek, insanlara fermaneder.”9 “Beşer salâh isterse, hayatını severse, zekâtı vaz’ etmeli, ribâyı kaldırmalı.”10

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye