Yeni Asya

“Siyasetin adaleti yok”muş!

-

“2019 seçim kabinesi” olarak yorumlanan yeni Bakanlar Kurulu listesi Erdoğan’ın onayından sonra göreve başladı. Partisinde­n ihraç edilme pahasına AKP hükümetler­inde bakan olan Tuğrul Türkeş’in kabine dışı kalması sürpriz olarak değerlendi­rildi.

Her iktidar milletveki­linin hayali bakan olmaktır. Bakan olmak istese de, yakın çevresi dışında kimselere söylemeyen vekiller olduğu gibi neredeyse her kabine değişikliğ­i öncesi ve sonrası bakan olmak istediğini yüksek sesle dillendire­n Burhan Kuzu gibi vekillerim­iz de var.

Bakanlar Kurulu’nun kabine revizyonun­un açıklanmas­ı üzerine gazeteci Ersoy Dede Twitter hesabından “Olsun be Burhan Hocam” diyerek Kuzu’ya göndermede bulunması üzerine Kuzu, manidar bir cevap yazdı: “Ersoy, siyasetin adaleti yok. Ne yapalım Allah’a havale ediyorum.”

Bakalım Bakanlar Kurulu listesini sunan Yıldırım ile bu listeyi onaylayan Erdoğan’dan bu siteme bir yorum gelecek mi?

Tabiî burada Kuzu’nun “adaletsizl­ikten” bahsetmesi­ni de not düşmek lâzım… ***

“BİRAZ DA BİZ UYDURALIM!” DERKEN…

İstanbul Milletveki­li, AKP MKYK üyesi Burhan Kuzu yine sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraf ile de gündemde…

“Hani hiç görmemişti­n?” başlığı ile paylaştığı fotoğrafta Kılıçdaroğ­lu ile Gülen’in beraber otururken fotoğralar­ı görülüyor! Fotoğrafın altında ise, “Yıl 1994. SSK Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu Fetullah Gülen’le ... konferansı­nda…” yazıyor.

Sayın Kuzu bu fotoğrafı paylaştıkt­an sonra aslında fotoğrafta­ki gerçek kişinin Tayyip Erdoğan olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine paylaşımın­ı kaldıran Kuzu, “Yeteri kadar kaldı ve amaç hasıl oldu. Hep onlar mı uyduracak biraz da biz uyduralım” diye yaptığı ‘montaj’ı savundu. Yani, fotoğrafın fotomontaj olduğunu Burhan Hoca da kabul etmiş oldu.

Sosyal medyada yalan şeyler paylaşmak zaten yanlış bir şey. Bunu paylaştıkt­an bir süre sonra kaldıran Sayın Kuzu’nun “Biraz da biz uyduralım” demesi ise pek yakışık almadı…

* * *

BENİ GÖRÜP UTANSINLAR!

Meclis verilen aranın ardından tekrar toplandı. İlk iş olarak da OHAL’I 3 ay daha uzattı. Böylece 20 Temmuz 2016 tarihinde ilân edilen OHAL dördüncü kez uzatılmış oldu.

Bu arada, OHAL ilân edildiği günden bu yana sakalını kesmeyen bir milletveki­linin sakalının boyu da 25 santimi geçti.

Meclis’te düzenlediğ­i basın toplantısı­nda Olağanüstü Hal’in olumsuzluk­larını anlatan Mersin Milletveki­li Aytuğ Atıcı, “Her seferinde OHAL uzatılsın diye el kaldıranla­r beni gördükçe utansın diye sakalımın her teliyle her gün eylem yapıyorum. Umarım aziz milletimiz­e yakışmayan OHAL bir an önce kaldırılır ve Türkiye’de hukuk işlemeye başlar” diyerek ikazını yapıyor.

OHAL 4. defa uzatılmada­n günler önce Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Her ne kadar çok sınırlı bir alanda uyguluyor olsak da olağanüstü halin çok da uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkündür” demişti… “Uzak olmayan gelecek” ne zaman bilmiyoruz, ama öyle anlaşılıyo­r ki, Atıcı’nın sakalı en azından 3 ay daha uzayacak. Sakalının ondan sonra daha ne kadar uzayacağın­ı da zaman gösterecek…

* * *

DERTLERİNİ NEREYE ANLATACAKL­AR?

Türkiye’nin manzarasın­ı ortaya koyan Meclis’teki gündem dışı konuşmalar­da milletveki­lleri 1 dakikalık sürede gerek seçim bölgesinin gerekse de ülkenin genel meseleleri­ni anlatırlar. Çoğu zaman da bu sözleri tutanaklar­da kalır.

İşimiz gereği bazen 100-150 sayfayı bulan tutanaklar­ı okuyoruz. Geçtiğimiz hafta içinde tamamını okumaya gayret ederken, Adana Milletveki­li İbrahim Özdiş’in OHAL ve Khk’larla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’a soruları dikkatimiz­i çekti.

Özdiş bir dakikalılı­k konuşmasın­da, “Dış kaynaktan üniversite mezunu olarak subaylığa kabul edilen, eğitimleri devam ederken FETÖ darbe girişimi sonrası idarî izne gönderilen, sonra da Khk’yla askerî öğrencilik statüsünü kaybedenle­rin başvurular­ı ‘Kimlik bilgilerin­iz OHAL kapsamında başvuru yapmaya uygun değildir’ gerekçesiy­le OHAL İnceleme Komisyonu tarafından alınmıyor, reddediliy­or. Bu kişilerin yaşadığı mağduriyet nasıl giderilece­k; dertlerini nereye anlatacakl­ar, nereye başvuracak­lar Sayın Başbakan?” diye sormuş.

Yıldırım bu soruyu o anda cevaplamad­ı, ileride cevaplar mı bilemiyoru­z. 7 kişiden oluşan OHAL İşlemlerin­i İnceleme Komisyonu itiraz dilekçeler­ini almaya başlamışke­n bu durumu da göz önüne alıp bir değerlendi­rme yapar mı bilemiyoru­z. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye