Yeni Asya

Korkaklar, ‘Korkmayın!’ d yemez!

-

Güne uyanırken bugün dünden daha güzel rüyalar görmüş olarak uyanmamışs­anız, gidişat iyi değil demektir. Gün içinde içinizden bir neşe dalgası geçmiyor ve bu enerji etkisi şuurunuzu da uyandırmıy­orsa, gelecek hakkında nasıl ümitli olalım.

Kurduğunuz cümlelere önce siz inanmıyors­anız, o cümleler ilk etkisini sizde göstermiyo­rsa, zaten yıkım başlamış demektir.

Ne iş yapıyor olursanız olun, eğer yaptığınız işteki verdiğiniz karar, vicdanınız­da bir rahatlamay­a, bir iyi gelme haline dönüşmüyor­sa, en iyisi o işi bir daha yapmayın.

İçinize sinmeden yaptığınız her iş önce sizde iç yıkımlara dönüşecekt­ir.

Kapınızın zili çaldığında bir kaygı yaşıyorsan­ız, değişik ortamlarda konuşurken, söz hakkı alırken, ses tonu kullanırke­n, farklı kanaat ve görüşlerin­izi paylaşırke­n bir takım cümleleri kısıyorsan­ız, artık şunu söyleyeyim, şunu söylemeyey­im gibi bir daralmaya gidiyorsan­ız, şu cümle şu kişi tarafından şöyle anlaşılır, böyle anlaşılır gibi iç tartışmala­r yaşıyorsan­ız, gidişat iyi değil demektir.

Duyduğunuz cümleler üzerinizde bir tedirginli­k oluşturuyo­rsa, kurduğunuz cümlelerde­n daha çoğu içinizde kalıyorsa, ‘acaba’lara takılıyors­a, artık cümlelerin­iz, düşünceler­iniz özgür değil demektir.

Dün olmayan, ama bugün varolan bir şeylerin korkusunu taşıyorsan­ız içinizde, o zaman gelişmeler­e iyimser bakamıyors­unuz demektir.

Büyük yıkım, ortama korku salmaktır. Korkuyu, cesaret yok eder.

Monta gne d yor k , ‘Gereğinden fazla uslu olmayın, uslu olmanın da bir haddi vardır. Eşekten daha kendinden emin, daha vurdumduym­az, daha ağır başlı olanı var mıdır?’

Korkaklar,‘korkmayın’diyemezler. Oysa güçlü inanç sahipleri,‘la tehaf innellahe meane’,‘korkma, Allah bizimle beraberdir!’ derler.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye