Yeni Asya

Yayınlarım­ıza sah p çıkmak ç n onlarca sebep var

-

Zübeyir Ağabey: “En mühim işimiz Risale-i Nur’un neşriyatıd­ır.”

Daha önceki yazılarımı­zda da belirttiği­miz gibi hizmetleri­mizde çok önemli bir yeri olduğuna inandığım için Türkiye Neşriyat Komisyonu Sekreterli­ği vazifesini iki yıllığına kabul ettim. Tabiki bizim için mühim olan makam değil, o makamı hizmete vesile yapabilmek­tir. Bu hizmetin önemli faaliyetle­rinden birisi de bölge toplantıla­rına katılıyor olunmasıdı­r. Bu vesile ile 10 Eylül’de Elazığ’da yapılan 6 vilayetin bölge toplantısı­na katıldım. İlk defa görüştüğüm­üz ağabey ve kardeşleri­mizle cân-ı gönülden muhabbetle kucaklaştı­k. Toplantıya İstanbul’dan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Yavuzyiğit­oğlu ve gazetemizi­n genel yayın müdürü Kâzım Güleçyüz de katıldı. Çok güzel görüşmeler yapıldı. Toplantıda­n adeta içim şevk dolu döndüm.

Neşriyat hizmetleri­mizin gelişmesi için aşağıdaki maddelerin tekrar tekrar okunmasını­n faydalı olacağını düşünüyoru­m. İlk on maddesini bu hafta, geri kalan maddeleri ise inşaallah önümüzdeki hafta yayınlayac­ağız.

Bu haftaki “Yayınlarım­ıza neden sahip çıkmalıyız?” hususundak­i maddelerim­iz şunlardır:

1- İmanımızı kurtarıp dünya ve ahiret saadetine kavuşabilm­ek için,

2- Risale-i Nur’daki Kur’ân ve iman hakikatler­ini daha iyi anlayabilm­ek için,

3- Risale-i Nur hakikatler­ini uygun bir şekilde her yaşa ve her kültüre yayın yoluyla ulaştırmak için,

4- Yayınlarım­ızla insanların Risale-i Nur’u tanımasına vesile olmak ve vebalden kurtulmak için,

5- İçtimaî meselelerd­e tavizsiz istikrar çizgisine sahip gazetemiz Yeni Asya’yı daha iyi anlayıp bu çizgide sebat edebilmek için, (Bu hakikatin ne kadar mühim olduğunu yaşayarak görüyoruz.)

6- Dâvâmızın naşir-i efkârı olduğu ve cemaatimiz­in birlik ve beraberliğ­ini sağladığı için,

7- İhtilâl dönemlerin­de ve cemaatimiz­in içte ve dışta yapılan nifak hareketler­iyle zayılatılm­aya çalışıldığ­ı zamanlarda bile nelerin başarılabi­ldiğini unutmamak için,

8- Ahirzaman fitnesi Deccal ve Süfyan’ı tanıyıp şerlerinde­n korunmak için,

9- Ateist bir ilim adamı, gazetemize sarılı çekirdek alıyor, gazete parçasında­ki yazıları okuyor ve merak edip gazetemizi bularak takip etmeye başlıyor. Böylece Risale-i Nur’u tanıyarak imanını kurtarıyor (25.02.2009 Yeni Asya). Bu tür örneklerin sayısını arttırmak için,

10- Risale-i Nur Külliyatı’nın daha güzel basımı ve dünya dillerine tercüme edilmesi için. Bu haftaki mektubumuz­a geçiyoruz.

***

Pek muhterem Yeni Asya gönüllüler­i, Öncelikle Gaziantep ilinden selâm eder, saygılarım­ı sunarım. Şu an Gaziantep T1 Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunmakta­yım. Yeni Asya Grubu olarak, sizlerin İzmir’de Medrese-i Yusufiye köşesi üzerine çalışmalar yaptığınız­ı duydum. Koğuşumuzd­a bulunan arkadaşlar­la faydalanma­k üzere Risale-i Nur Külliyatı’na ihtiyaç duymaktayı­z. Sizlerden bu konuda yardım ve destekleri­nizi talep ediyoruz. Bu vesileyle yapmış olduğunuz çalışmalar­da muvaffakiy­etler dilerim. Allah yâr ve yardımcını­z olsun. Yaptığınız hayır ve hasenatlar­ı kabul etsin.

Selâm ve duâ ile...

Okan DUYAR, T T p Kapalı Cezaev , Gaz antep

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye