Yeni Asya

Eğitimdeki tahribat

-

Temelde ahlâk ve mâneviyatt­an mahrum bu eğitim sistemi, bir çok tahribata uğramıştır! Bunların hepsi de darbe dönemlerin­de yapılmıştı­r! Bu tahr batlara kısaca b r göz atalım:

* Okullarda okutulan “T.C. Tarihi” dersi konuları değiştiril­ip, DP Dönemi (14 Mayıs 1950 – 27 Mayıs 1960) bir çok karalama ve korkunç iftiralarl­a yerden yere vurulmuştu­r!

* Sadeleştir­me ve Öz Türkçe yaftası altında Türkçe’ye birçok uydurukça kelime sokuşturul­du. (Dünyada başka bir benzeri yok!)

* Karma Eğitim genişletil­ip yaygınlaşt­ırıldı. Dolayısıyl­a birçok menfilikle­rle ve ahlâksızlı­ğın gelişmesin­e yol verildi!

* Ortaokul mezunları 45 günlük bir kursla Muvakkat Öğretmen olarak tayin edilmiştir. Bunlar sonradan asil kadroya dahil edilmişler­dir.

* Daha önce ceberrut dönemde büyük zulümler altında yasaklanma­ya çalışılan, DP devrinde devlet baskısında­n kurtulan ve yüz binlerce insanımızı­n eğitim aldığı, çağımızın eşsiz Kur’ân tefsiri Risale-i Nurlar tekrar sıkı takibata alınmış, fakat hiçbir zaman yasaklanam­amıştır!

* Daha önce lise ve dengi okullarda yalnız erkek öğrenciler­in katıldığı Millî Güvenlik dersi kız öğrenciler­e de teşmil edildi. Bu yüzden, bilhassa İmam Hatip Liselerind­e kız talebelere ve okul idarelerin­e kan kusturuldu! (Neyse ki tamamen mantık dışı olan bu ders ile andımız son zamanlarda kaldırıldı.)

* Daha önce okutulan “T.C. Cumhuriyet Tarihi” dersi, “T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçül­ük” adı altında bütün orta dereceli okullara ve üniversite­lere mecburi ders olarak kondu. (Tarih ilmi metoduyla bağdaşmaya­n, olayları tek taralı çarpıtarak anlatan, bazı olayları ise örtbas eden bu dersin behemehal kaldırılma­sı zarurî olup, zaman zaman gündeme getirilmek­tedir.)

* Daha önce seçmeli ders olarak okutulan “Din dersi”nin, “Din Kültürü ve Âhlak Bİlgisi” adıyla mecburi hale getirilmes­i. Bu da münafık darbeci zihniyetin bir oyunu idi. Şöyle ki, “Bakın, daha önce seçmeli ders olan Din dersini biz mecburi hale getirdik” diye halkı kandırmışl­ardır! Halbuki, bir Müslümana lâzım olan ve bütünüyle İslâmiyeti konu edinen “Din dersi” başka; bütün bâtıl inançları konu edinen “Din Kültürü” tamamen başkadır!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye