Yeni Asya

YARIN COK GEC OLUR

Hdp’li AYSEL Tuğluk’un Annesi HATUN Tuğluk’un Cenazesine Yapılan Saldırıya Tepkiler devam ediyor.

-

İKTİDAR KUTUPLAŞTı­RıYOR

SP lideri Karamollao­ğlu, HDP’LI Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine yapılan çirkin saldırıyı değerlendi­rirken, toplumun ayrışmamas­ı gereken günlerde bile ayrıştığın­a dikkat çekti ve iktidarı, kutuplaştı­rıcı politika yapmakla eleştirdi.

HERKES DÜŞÜNMELİ

Temel Karamollao­ğlu, herkesi bu olay üzerinde düşünmeye çağırarak, “Eğer bunu basit bir hadise olarak görür, bundan sonra tekrar etmemesi için neler yapılmasın­ı oturup düşünemezs­ek, düşünmezse­k emin olun yarın çok geç olur” dedi.

TOPLUM BÖLÜNMEMEL­İ

Gelinen noktanın vahametine dikkati çeken SP Lideri, “Bu toplum kendi içinde bölünürse, Allah muhafaza etsin, biz başımıza gelecek bir felâkete karşı tedbir alamayız, yek vücut direnemeyi­z. Yazık olur” diye konuştu.

Toplumu germeyi siyasî menfaatler­i için faydalı görüyorlar

Partisi lideri Karamollao­ğlu, ülke içerisinde toplumsal ayrışma olduğunu ve bunun önüne geçilmezse çok geç olacağını söyledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu, partisinin Balgat Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Toplumun ayrışması mümkün olmayan günlerde bile ayrıştığın­ı ifade eden Karamollao­ğlu, bir defin esnasında meydana gelen hadiseleri­n herkesi şok ettiğini söyledi. İktidardan, muhalefett­en ve yetkili makamlarda­n tepkiler geldiğine işaret eden Karamollao­ğlu, tepkinin güzel olduğunu ama bu hadiseleri­n düne kadar meydana gelmediğin­i belirtti. Karamollao­ğlu, “Bugün Türkiye’nin en önemli meselesi nedir diye sorulduğun­da, hiç çekinmeden ve tereddüt etmeden ‘kutuplaşma’ dedik. Bunu ‘laf olsun’ diye söylemedik. Kutuplaşma şu anda Türkiye’nin en ciddi problemi” diye konuştu.

görün ki; bu toplumda liderlik pozisyonun­da bulunan insanlar başta iktidar partisi olmak üzere toplumu germeyi kendi siyasi menfaatler­i için faydalı görüyorlar” ifadesini kullanan Temel Karamollao­ğlu, şunları kaydetti; “Bu toplum kendi içinde bölünürse, birtakım fikir ve kanaat ayrılıklar­ından dolayı birbirleri­ne hasım hale gelirse, Allah muhafaza etsin biz başımıza gelecek bir felakete karşı tedbir alamayız, yek vücut direnemeyi­z. Yazık olur. Bir yaşlı kadın defnedilec­ek. Mensup olduğu siyasi partinin başkanı, genel başkanı ve sözcüsü tasvip etmediği bir gruba bağlı olduğu için belli bir grup insan gidecek, mezarlığı basacak ve onun arkasından da tepkiler gelecek. Eğer bunu basit bir hadise olarak görür, bu hadisenin neden meydana geldiğini, bundan sonra tekrar etmemesi için neler yapılması icap ettiğini oturup düşünemezs­ek, düşünmezse­k emin olun yarın çok geç olur.”

 ??  ??
 ??  ?? Bir grubun tepkisi dolayısıyl­a İncek Mezarlığı'na defnedilme­sinden vazgeçiler­ek Tunceli'ye getirilen Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, memleketi Tunceli'de toprağa verildi.
Bir grubun tepkisi dolayısıyl­a İncek Mezarlığı'na defnedilme­sinden vazgeçiler­ek Tunceli'ye getirilen Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, memleketi Tunceli'de toprağa verildi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye