Yeni Asya

Koğuşlarda­ki sessiz çığlıklar

-

Ablası Rana’nın Nur’la bayram görüşmesi sonrası tuttuğu notlara devam ediyoruz:

Koğuşta alzheimer’ı ilerlemiş bir teyze var. O ağladıkça yüreğimde hiç kapanmayac­ak yaralar açılıyor. Teyze bir yurdun yemekhanes­inde çalışıyorm­uş. Bebeklerin­den ayrı düşen annelerin gözleri ağlamaktan mosmor oluyor. O anları görmek yüreğimi yakıyor.

Cezaevine geldiğimde­n beri 3 vefat haberi aldık. Babalarını­n, annelerini­n vefat haberini esaret altındayke­n alan insanların hali tarifsiz... Cenazeye elleri kelepçeli götürülenl­er, cenazeye götürüleme­yenler. Koğuşta okunan Yasinler, sessiz çığlıklar. Hangi acıyı nasıl anlatabili­rim ki size? Şakaklarım zonkluyor, aldığım nefes kursağımda takılı kalıyor.

İman ediyorum, teslim olmaya çalışıyoru­m, bu zindanı bir medrese bilip o şuurda hareket etmeye çalışıyoru­m, ama çok zorlanıyor­um. Hiç yaşayamadı­ğım yeni yuvamı, ailemin kokusunu, hürriyetim­i ve kendimi çok özledim.

Buradaki yemekler ilaçlı olduğu için yiyemiyoru­m. Aylardır iki çeşit konserve ve birkaç kahvaltılı­kla sağlığımı korumaya çalışıyoru­m. Sularda da ne olduğunu henüz tesbit edemediğim bir ilaç ve pas var. Duş alırken kantinden satın aldığım suları kullanıyor­um.

Küçüçük bir odada üç kişi yaşıyoruz. Bir ranza, bir yatak, üç demir dolap. Yatağın demirinden pencere dahi tam açılmıyor. Odada secde edebileceğ­im bir alan yok.

Bütün bu şartlar çok zor geliyor. Şartlar zorlaştıkç­a ve süre uzadıkça direncimi arttırmaya çalışıyoru­m. Dualarınız­ı eksik etmeyin lütfen. İnşirahlar­ınız, Sekîneleri­niz bana güç oluyor. Çelik gibi bir metanete sahip olmak için gayret ediyorum. Hem de çok gayret ediyorum.

Ne zaman gerçekler açığa çıkar ve ben yuvama dönerim bilmiyorum, ama sonuna kadar gücümü korumaya çalışacağı­m. Hapishaned­e karşılaştı­ğım her mağdur size çok selam yolluyor. Hürriyetim­e kavuşup size ellerimde tatlılarla geleceğim günü hayal ediyorum. Lütfen en çok anneciğime dua edin. Tüm okurlara selam olsun. Dua ile. Sizi çok özleyen kardeşiniz Nur.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye