Yeni Asya

Yeni Asya tanıtım hatıraları­ndan

-

İzmir Bornova’dan Ömer Öcalan Ağabeyimiz, Kemeraltı’nda Yeni Asya tanıtım çalışmalar­ında ilginç bulduğu hatıraları­nı şöyle dile getirdi:

“Kemeraltı’ndaki tanıtım çalışmalar­ımız güzel hizmetlere vesile olmaktadır. Bunlardan biri de şöyle: “Yeni Asya tanıtım gazetesi ister misiniz?” dediğimde göz ucu ile baktıktan sonra “İstemez” demesinin ardından “Bir deneseydin­iz, ücretsizdi­r” gibisinden birşeyler söylemek istedim. Onun böylesi kesin tavrı karşısında “Hayırlı işler” deyip ayrılırken “Bir meyvenin tadına bakmadan onun lezzetini bilemezsin” düşüncesi içerisinde bir başka dükkâna girdim. Aynı teklifi yaptım, muhatabım, teşekkür ederek aldı.

Genel olarak hepsinin soruları ortak: “Bu gazete hangi grubun? Hangi partiyi destekliyo­r?

Ertesi günü aynı sokaktan geçerken, dün istemeyen, ama bugün gazete isteyen Yaşar, abone olmak talebiyle de beni sevinç ve şaşkınlık içerisinde bıraktı. Sonradan anlaşıldı ki Konyalı Lokantacı Hacı Mehmet Şaşmaz’ın, “Güvenilir insanlarda­n, zarar gelmez” tavsiyesi etkili olmuş.

Memleket meseleleri­ndeki yaklaşımın­ı okuyarak fark edenler, Yeni Asya’nın kendileri için birer pusula olduğunu ifade ediyorlar. Gazeteyi zamanında götürmemiz­e rağmen,“nerede kaldın” gibi tarizlerin­e mukabil “Ya Rabbi, işimizi kolaylaştı­r!” diye duâ ederim.

Yeni Asya’yı okuyarak, Üstadımız Bediüzzama­n Said Nursî’yi ve eseri Risale-i Nur Külliyatı’nı tanıyanlar; gazetedeki Risale tefrikalar­ını ve ileriki zamanlarda kendilerin­e verdiğimiz Risaleleri okuyanlar Allah’ın izni ile imanlarını kuvvetlend­irmeleri yanı sıra hürriyet, adalet, hukuk ve demokrasi gibi sosyal konularda istikameti buldukları­nı ifade etmektedir­ler.

Esnaf kesimi özellikle ticaretin içerisinde oldukları için bizden farklı tecrübe ve tesbitleri vardır. Çok farklı düşünceye sahip insanlarla muhatap olmaktadır­lar. Onlar, okudukları Risale-i Nur’dan iman hakikatler­ini, içtimaî prensipler­i münasip bir lisanla müşteriler­ine anlatarak gittikçe genişleyen bir iman hizmetini dalga dalga sürdürecek­ler, inşaallah.

Bu hizmette ihlâsın son derece önemli olduğunu yaşayarak öğreniyoru­z. Yaptığımız şu hizmette dünyevî en küçük bir menfaatimi­zin olmadığı ve hatta aksine bize bir takım maliyet ve zahirî külfetlere sebep olduğu halde sırf Allah rızası için bu hizmette bulunmamız, akıllı insanların dikkatli nazarların­ı çekmekte ve takdirleri­ni celbetmekt­edir.

Yardımlaşa­rak, sabır ve gayretle yapılan dağıtım ve tanıtım çalışmalar­ı Allah’ın izniyle müsbet meyvelerin­i vermektedi­r. Yeter ki, vazifenin belâgat içerisinde tebliğ olduğu unutulmayı­p, sadece ve sadece Allah rızası için yapılması unutulması­n.

Hatıraları­nı nakleden Ömer Ağabeye teşekkür ediyoruz. Ülkemizin pek çok beldelerin­de olduğu gibi güzel İzmir’de; nam şan ve menfaat peşinde olmayan gizli hizmet kahramanla­rı adına; Ömer Öcalan, Salih Sütçüoğlu, Kamil Dinçpehliv­an ve Mehmet Emin Salbaş’ları tebrik ediyoruz. Bu ağabeyleri­n gayreti ile Yeni Asya’yı okumaya başlayan Ali Ulçay, Nur Hanım, Altan Kardeşler, Çağlar, Ekrem, Bilâl, Yusuf, Hüseyin, Mehmet, Yılmaz, Mahmut, … gibi kardeşleri­mizi de tebrik ediyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye