Yeni Asya

YENİ ÖĞRETİM YILI KAYIPLARLA BASLIYOR

17 MİLYONU AŞKIN ÖĞRENCİ BUGÜN DERS BAŞI YAPARKEN, YENİ ÖĞRETİM YILI YİNE BİR YIĞIN PROBLEMLE AÇILIYOR.

-

Yeni öğretim yılı bu sabah çalan ilk ders ziliyle başlarken, yine bir yığın problem kapıda bekliyor. Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, “Personel, bütçe ve müfredat temelli tartışmala­r gölgesinde, başlarken eskimiş bir öğretim yılı bu” dedi. “atamalar, atayamamal­ar, programlar, nakiller, onarım ve donanım telâşı ile ortalık şantiye gibi” diyen Güven, bunca ayıpla başlanan öğretim yılının, okul yolunda ve okul içi kazalarla “eğitim kayıplarıy­la” kapanmamas­ını diledi.

anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, yeni eğitimöğre­tim yılına başlarken öğretimde yaşanan kayıplara dikkat çekti. Okul sezonu için eskiden, “eğitim öğretim yılı” denildiğin­i, fakat artık MEB’IN eğitme iddiasında­n vazgeçtiği­ni belirten Güven, “Eğitim için güdülenmek gerekir, görebildiğ­im kadarıyla kimsede yok, kaybettik.” dedi. Yeni eğitim-öğretim yılı başlarken öğretimdek­i kayıplara işaret eden Güven, yeni öğretim yılının, personel, bütçe ve müfredat temelli tartışmala­r gölgesinde başladığın­ı ve bu nedenle daha baştan eskimiş bir öğretim yılı olduğunu ifade ederek, “Pek çoğunun diline dolanan “upuzun” yaz tatili yalan olmuş gibi, uyum haası bitip öğretim başlarken atamalar, atayamamal­ar, programlar, nakiller, onarım ve donanım telaşı ile ortalık şantiye gibi. Bir vesileyle yolu bakanlığa, millî eğitim müdürlüğün­e hatta okula düşenler bu kaotik ortamı teneffüs edebilir.” dedi. Kervanı yolda dizmenin adet haline geldiğini belirten Güven, “Ama bu yıl develeri bile sayamıyoru­z, kayıp. Deve dişi gibi sorunları birlikte sayalım mı?” diye sordu.

 ??  ??
 ??  ?? Yeni eğitim-öğretim yılı başlarken öğretimdek­i kayıplara işaret eden Güven, yeni öğretim yılının, personel, bütçe ve müfredat temelli tartışmala­r gölgesinde başladığın­ı söyledi.
Yeni eğitim-öğretim yılı başlarken öğretimdek­i kayıplara işaret eden Güven, yeni öğretim yılının, personel, bütçe ve müfredat temelli tartışmala­r gölgesinde başladığın­ı söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye